Zelensky ”känner sig förråd” av väst – narrativet skiftar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Ukrainas president Volodomyr Zelensky ”lurar sig själv” och Ukraina vinner inte kriget, kan man nu läsa i en artikel i Time. Zelensky känner sig ”förrådd” av västmakterna.

Det är inte samma ljud i skällan i väst när det gäller Ukraina längre.

På måndagen publicerade Time Magazine en artikel om Volodomyr Zelenskys ”ensamma strid”.

Tidningen följde med Zelensky tillbaka till Kiev efter hans besök i Washington, och har pratat med personer ur presidentens krets.

Zelensky ska ha varit arg och förlorat sin gnista.

”En annan säger till mig att Zelensky mest av allt känner sig förrådd av sina västerländska allierade. De har lämnat honom utan medel för att vinna kriget, bara medel för att överleva det”, skriver Time-journalisten.

Trots det, förklaras det vidare, har den ukrainska presidenten inte ändrat uppfattning. Han tänker inte sluta strida eller söka fred med Ryssland.

”Tvärtom, hans tro på Ukrainas ultimata seger över Ryssland har härdat till en form som oroar några av hans rådgivare. Den är orörlig, på gränsen till messiansk. ’Han lurar sig själv,’ berättar en av hans närmaste medhjälpare till mig i frustration. ’Vi har slut på alternativ. Vi vinner inte. Men försök berätta det för honom'”, förklaras det i Time.

Zelensky själv säger till Time att han ingen tror på Ukrainas seger som honom längre. Ingen. För människor i väst har Ukrainakriget blivit som en tröttsam ”repris”.

I sociala medier tolkas Time-artikeln som ett paradigmskifte i synen på Ukraina.

”Mainstream-media erkänner det! Ukraina är slut. Detta var oundvikligt. Alla som sagt något annat är antingen en propagandist eller en godtrogen papegoja. Mainstream-media sa att Ukraina vann. Personer som jag på internet sa motsatsen. Vilka är de riktiga experterna?”, skriver en användare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program