Zelensky: Dags att ta klimatförändringarna på allvar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: State Department Photo by Ron Przysucha/ Public Domain

Ukrainas president Volodomyr Zelensky är trött på alla snackare i klimatfrågan. De ”katastrofala klimatförändringarna” håller på att sänka livet planeten på ett ”förödande” sätt och därför måste alla från och med nu ta klimathotet på största allvar, enligt presidenten. Det är dags att agera för att rädda planeten, sade han under COP27.
– Vi måste berätta för dem som inte tar klimatagendan på allvar att de gör ett katastrofalt misstag, förklarade han bland annat i sitt tal.

Det var under FN:s klimatalarmistiska konferens COP27 i Egypten på tisdagen som Ukrainas president Volodomyr Zelensky talade.

Han tycker inte världens makthavare tar de ”katastrofala klimatförändringarna”, som han uttryckte det, på tillräckligt stort allvar.

Det är mycket snack och för lite handling.

– Jag lyssnade på några av talen i dag, och jag håller med om många av bedömningarna, sade han. Världen står på randen. Och bortom denna gräns: förödande förändringar som för alltid kommer att förändra livet som vi känner det på alla kontinenter. Andra har väl beskrivit vad detta innebär. Ingen kan stå vid sidan om.

Särskilt fattiga länder drabbas av klimatförändringar, enligt Zelensky.

– Jag ska vara ärlig. Det är fortfarande många som inte tar klimatagendan på allvar, fortsatte den ukrainska presidenten. Och inte bara inom politiken, utan även inom storföretagen. Det finns fortfarande många för vilka klimatförändringar bara är retorik eller marknadsföring, eller politisk ritual, vad som helst, men inte verklig handling. Det är de som försvårar genomförandet av klimatmålen. Det är de som sitter på sina kontor och gör narr av dem som kämpar för att rädda livet på planeten, samtidigt som de offentligt ser ut att stödja arbetet för naturens skull på alla möjliga sätt. Det är de som startar angreppskrig när planeten inte har råd med en enda kula, då den behöver globala gemensamma åtgärder.

– Världen behöver ärlighet. Vi måste berätta för dem som inte tar klimatagendan på allvar att de gör ett katastrofalt misstag. Vi måste stoppa dem som med sitt vansinniga och illegala krig förstör världens förmåga att arbeta enat för ett gemensamt mål.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program