Franska ministern: USA på väg att avindustrialisera Europa

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire. Foto: Aron Urb (EU2017EE)

USA bedriver en politik som hotar Europas framtid och industri. Det säger Frankrikes finansminister Bruno Le Maire i BFM TV, uppger Reuters. EU måste bestämt stå upp emot Joe Bidens inflationsreduktionslag, som enligt ministern är ett stort hot mot Europa.

Det är Frankrikes finansminister Bruno Le Maire som nu insett vad USA håller på med.

President Joe Bidens nya klimathysteriska så kallade inflationsreduktionslag, Inflation Reduction Act (IRA), kan sänka Europa, menar han.

Den gynnar nämligen produktion på amerikansk mark, vilket kan få Europas industri att flytta sin produktion över Atlanten.

Enligt Reuters innebär lagen, som godkändes i augusti, att komponenter som produceras i amerikanska fabriker leder till skatteavdrag, vilket därmed hotar investeringar på den europeiska kontinenten. Likaså innebär lagen skattelättnader på 30 procent för nya eller uppgraderade fabriker som producerar så kallat förnybara energikomponenter.

– Vi måste tydligt berätta för våra amerikanska partners att detta är ett stort problem för oss. Det är inte acceptabelt. Det kan skapa en stor chock för den europeiska industrin, sade Le Maire i franska BFM TV.

Kriget i Ukraina har redan lett till extrema energipriser i Europa, eftersom Europas gynnsamma relation till Ryssland raserats, vilket gjort att europeiska industrier flyttar till USA.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program