Ytterligare generaldirektör byts ut – skolpolitiken ska läggas om

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Skolverket kommer få en ny generaldirektör från och med februari 2024, uppger nu regeringen. Detta för att kunna lägga om Sveriges skolpolitik.

Det är Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson som regeringen nu tänker byta ut.

Han får visserligen förlängt uppdrag från sista juli i år till sista januari 2024. Men sedan kommer en ny generaldirektör ta vid, uppger regeringen i ett pressmeddelande.

Detta för att kunna genomföra regeringens planerade omställning av skolpolitiken.

– Skolverket behöver en nystart nu när regeringen lägger om skolpolitiken, säger skolminister Lotta Edholm (L) i ett uttalande.

– Jag har haft en bra dialog med Peter Fredriksson och vi har landat i att hans förordnande förlängs ett halvår och att det sedan är tid för en ny generaldirektör att ta vid. Peter har lett myndigheten med kompetens och stort ansvarstagande under en lång tid och varit en uppskattad ledare. Nu blir det en ny generaldirektör från och med februari 2024 som får axla det ansvar Skolverket har utifrån den omställning av skolpolitiken vi i regeringen vill göra.

I februari meddelade regeringen att Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik inte får längt förordnande och kommer lämna sin post i slutet av maj. Även då handlade det om att regeringen ville kunna lägga om politiken, invandringspolitiken.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program