Widding vägrar vika sig – ska driva folkets frågor: ”Tror jag kan göra stor nytta”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Drevet mot Elsa Widding handlade inte om fakta utan om att försöka sätta dit henne. Men hon kommer inte ge sig, och inte heller lämna riksdagen. Tvärtom ska hon bli tuffare i kammaren. Enligt Widding är drevet mot henne ”helt besinningslöst”, säger hon i Swebbtv. Det borde vara en plikt bland riksdagspolitiker att skaffa sig mer kunskap, anser hon.
– Ska vi bara sitta där som idioter och trycka på en knapp i riksdagen? Har vi inte en skyldighet att sätta oss in i frågor och förstå saker?

Att Elsa Widding på något sätt skulle ha bidragit till att relativisera förintelsen är en ”ren lögn”, säger hon nu själv i en intervju med Swebbtv.

Men så framställdes det i drevet mot henne. Och Sverigedemokraterna var bara tysta. Därför valde hon att lämna SD, och bli politisk vilde i riksdagen.

– Det är fruktansvärt att mitt parti inte tar det här på allvar, säger Widding.

– Inte nog med det. Detta har ju plockats upp av Svenska Dagbladet, TV4 och allihop utan att det på något sätt har ifrågasatts om det finns någon sanning i det här påståendet, vilket det ju inte gör. Det handlar bara om att försöka klappa till mig. Jag har inte på något sätt varit på en konferens med förintelseförnekare.

Exakt varför SD valde att inte stötta inte, vet hon inte. Kanske har det med Tidöavtalet att göra. Men oavsett så talar partiets tystnad för sig själv, tycker hon.

– På något sätt måste vi ha en lite mer ärlig och rak fram politik och hur vi förhåller oss till alla dessa lögner som sprids. Det är jätteviktigt.

Elsa Widding ångrar inte alls att hon deltog på den medicinska kunskapskonferensen i Norge, som nu används för att attackera henne.

– Inte ett smack. Varför skulle jag ångra det? Ska vi sluta ta till oss kunskap? Är det fel att lyssna på en professor i invärtes medicin? Är det något fel med det? Är det fel att diskutera det här med WHO, som är så viktigt. Ska vi bara sitta där som idioter och trycka på en knapp i riksdagen? Har vi inte en skyldighet att sätta oss in i frågor och förstå saker?

Under tisdagen sade SD-ledaren Jimmie Åkesson i SVT att Widding borde lämna sin riksdagsplats. Men det verkar hon alltså inte planera göra. Åtminstone inte i dagsläget.

– Med facit i hand var det naturligtvis ingen bra rekrytering, eftersom hon nu inte är kvar i partiet, säger Jimmie Åkesson.

Personligen tror Elsa Widding att hennes roll i riksdagen nu kan stärkas, eftersom hon mer fritt kan säga vad hon tycker.

– Jag nämnde ju tre områden som jag tycker är oerhört viktiga att driva, så jag hoppas att även få med mig Sverigedemokraterna på att köra lite tuffare mot vindkraften. Framför allt att få till ett systemperspektiv på energifrågan. Kunna debattera mot vem jag vill. Ställa vilka frågor jag vill i kammaren. Så det är framför allt energifrågan. Klimatmålen.

– Och inte minst den här otroligt viktiga WHO-frågan.

Det hon syftar på är alltså globalistiska WHO:s försök att få mer makt över världens nationer.

– Det här är en ödesfråga för Sverige, säger hon om WHO:s planerade pandemifördrag. Det handlar om vår suveränitet.

– Jag ser otroligt mycket fram emot fortsättningen. Det kan jag säga. Jag tror jag kommer kunna göra stor nytta. Jag hoppas verkligen det.

Samtidigt påpekar hon att det skulle vara till stor fördel för Sverige om media ägnade sig mer åt fakta än att klistra epitet på människor.

– Vi ska försöka tvinga fram en debatt. Jag får vänja mig vid att ta lite skit. Det är väl så det är om man är sanningssägare. Det är inte så mycket att göra åt. Men det är för den goda sakens skull. Jag känner ett väldigt stort stöd från allmänheten och det är jätteviktigt.

– Jag märker redan hur jag kan vara lite skarpare, lite vassare och lite mer ärlig i mina tweets, fortsätter Elsa Widding i Swebbtv. Tidigare tänkte man hela tiden på partiet och vad de tycker. Men jag känner mer och mer att vi måste stå upp för vetenskapen och sluta vara så rädda för media. För det här är helt besinningslöst.

Se intervjun:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program