Widar Nord ”mer stridslysten” efter segern mot Swedbank

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Swedbanks nedstängning av Fria Tider-redaktören Widar Nords privata bankkonto var en ”hämndaktion” från banken. Detta efter att Nord krävt ett företagskonto i Sverige. Det förklarar han i en intervju med Swebbtv.

Tidigare i veckan vann Fria Tiders grundare Widar Nord en stor seger mot Swedbank, som förra året sade upp hans privata bankkonto i Sverige.

Stockholms tingsrätt dömde till Nords fördel. Swedbanks uppsägning var obefogad och nu måste banken ge tillbaka bankkontot till Widar Nord inom fjorton dagar.

I en intervju med Swebbtv berättar han mer om bakgrunden till händelsen.

Widar Nord hade fått sitt företagskonto hos Swedbank i Estland uppsagt, förklarar han, varför kan krävde att svenska Swedbank skulle ge honom ett konton i Sverige i stället. Men banken gjorde något helt annat.

– Det var då de sade upp mina privata konton som hämndaktion, säger Widar Nord. Det var en markering, eller en hämndaktion för att jag tog mig ton och sa att de skulle slå på ett konto annars så stämmer vi. Då kontrade de med att kaxigt stänga av mitt privata konto som jag haft i 20 år. Det är uppenbart att det har med varandra att göra.

– Fria Tider skulle ju ha stämt Swedbank för att få öppna ett konto, men i stället tvingades jag ju stämma dem först själv, påpekar han.

Och efter segern mot Swedbank är Widar Nord mer stridslysten än innan.

Rättsprocessen har gjort honom ännu mer kunnig i juridiken kring dessa frågor.

– När det gäller att processa har jag ju lärt mig. Min advokat har också lärt sig hur penningtvättslagen fungerar. Det är ju inte så att alla som jobbar med juridik kan hela lagboken utantill. Så det blir ju mycket enklare nu att ta sig an banker, vare sig det är Swedbank eller någon annan bank, för att få ha konton. Då kommer vi göra det.

– Så det är bra. Vi är mer stridslystna nu. Det kommer flera såna här domar framöver, förhoppningsvis med samma resultat.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program