WHO:s påstådda felsägning: Länder ”dödar barn” med påfyllnadsdoser

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi SverigeDet är fel att ”döda barn” med påfyllnadsdoser av covidvaccin, som vissa länder gör. Så tolkades ett uttalande från WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus tidigare i veckan i sociala medier. Men enligt BBC snubblade han på orden.

Det var under en pressträff tidigare i veckan som WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus diskuterade frågan om påfyllnadsdoser, boosters, med covidvaccin.

Enligt Ghebreyesus bör riskgrupper prioriteras i stället för barn.

Sedan sade han något som lät som att booster-doser används i vissa länder för att ”döda barn”, och att det inte är rätt.

I klippet kan det låta som att han säger:

– Det är bättre fokusera på de grupper som riskerar att drabbas av allvarlig sjukdom och död, snarare än att, som vi ser vissa länder gör, använda boosters för att döda barn, vilket inte är rätt.

Hans uttalande har blivit viralt i sociala medier.

Men Ghebreyesus snubblade på ordet ”children”, varför det lät som ”kill”, skriver BBC.

– Han upprepade samma stavelse och det kom ut ”cil-children”. Alla andra tolkningar av detta är 100 procent felaktiga, säger en WHO-talesman till BBC.

Tedros Adhanom Ghebreyesus avsåg alltså att säga:

– Det är bättre fokusera på de grupper som riskerar att drabbas av allvarlig sjukdom och död, snarare än att, som vi ser vissa länder gör, ger boosters till barn, vilket inte är rätt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program