”Vi är inte Amazon” – brittiska försvarsministern om Ukrainas eviga vapenkrav

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ben Wallace. © Foto: Richard Townshend/UK Parliament (CC BY 3.0)

Det skulle vara passande och hjälpsamt för Ukraina att visa lite tacksamhet för alla vapenleveranser som väst skickar. ”Vi inte är Amazon”, säger Storbritanniens försvarsminister Ben Wallace, rapporterar The Independent.

Ukraina får inga konkreta löften om Nato-medlemskap, ingen tidsplan. Det man får är diverse formuleringar. Detta har skapat osämja mellan USA och Ukrainas regering.

Enligt en spansk professor i statsvetenskap kommer Ukraina aldrig bli Nato-medlem, eftersom det skulle avslöja hur ”värdelöst” Nato egentligen är.

Nu har USA och Storbritannien klargjort för Ukraina att ”vi inte är Amazon”, enligt den brittiska försvarsministern Ben Wallace.

Detta med anledning av Ukrainas eviga krav på nya vapenleveranser.

Allierade som skickar vapen ”vill se tacksamhet”, säger Wallace enligt The Independent.

Det är nämligen inte alltid så enkelt att övertala alla politiker om fortsatta vapenleveranser, framhäver han. I USA har ammunitionen redan tagit slut, samtidigt som Ukrainas motoffensiv blivit ett totalt fiasko. Ukraina har nästan inte lyckats ta tillbaka någon mark alls från Ryssland, samtidigt som man ska ha förlorat 26.000 soldater.

– Man måste övertyga tvivlande politiker i andra länder att det är värt det och att det är värt besväret och att de får något för det, säger Ben Wallace.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program