”Väldigt många” är medskyldiga till vansinnet i Ukraina – västs politiker ”lurade av sina egna lögner”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Västs hantering av Ukrainakriget är helt befängd. Man har vänt upp och ned på verkligheten och målar genom mainstream-media upp en bild som inte alls stämmer överens med vad som verkligen sker på marken. Det är en bloddrypande, ”tragisk cirkus” som är iscensatt av USA, säger Magnus Stenlund i Swebbtvs nyhetsanalys.
– Och det här sker helt och hållet på ett politiskt manér. Man vet att man inte kommer kunna erövra de här linjerna som man anfaller, säger han.

Ukrainas offensiv lider mot sitt slut. För den går inte att upprätthålla mycket länge till. Det förklarar Magnus Stenlund i Swebbtvs senaste nyhetsanalys.

Ukraina har inte kapacitet att verkligen bryta igenom Ukrainas försvarslinjer. Vad man nu i stället gör, enligt Stenlund, är att anfalla med lätt infanteri mot starkt befästa ryska positioner.

Detta till priset av ”oerhörda mänskliga förluster”.

– Vi pratar om att 90 procent av stormstyrkorna stryker med, säger Magnus Stenlund. Det är överlevnadschansen. Överlevnadschansen är 10 procent om du deltar i den här stormtruppen.

– Det är fruktansvärda siffror. Och det här sker helt och hållet på ett politiskt manér. Man vet att man inte kommer kunna erövra de här linjerna som man anfaller. I stället letar man mål som man vet är möjliga att erövra utan att det har minsta strategiska betydelse, men som kan levereras i ett pressmeddelande till väst, där det kan serveras publiken som en avgörande fördel som motiverar att man fortsätter den här tragiska cirkusen.

De som köpt medias narrativ om Ukrainakriget lever i något av en fantasivärld.

– Väldigt, väldigt många är medskyldiga, inte minst människor som helt saknar fundament i verkligheten för sin analys av den här situationen, från början till slut. Och det är egentligen alla som bejakat det här utan tanke på annat än att det är något slags moral som styr våra handlingar. Det är inte moral som styr krig, utan krig styrs av styrkeförhållanden.

Tidigare i historien har man varit medveten om stormakternas styrkeförhållanden, men detta har helt kastats åt sidan när det gäller den ”cirkus” kring Ukraina som USA initierat.

Ryssland är en stormakt, långt mycket starkare än Ukraina. Och det går inte att föra krig mot en stormakt hur som helst.

När det gäller Ukraina har verkligheten vänts upp och ned.

– Det kommer inte gå! Och nu ser vi att det inte går, säger Stenlund om Ukrainas chanser.

Verkligheten har ”blivit precis tvärtom” jämfört med vad västmakterna först bedömde, påpekar Swebbtvs Mikael Willgert. Vladimir Putin har inte blivit svagare, utan stärkt sin position.

– Man har lurat sig själv av sina egna lögner, säger Magnus Stenlund. Det här är propaganda, desinformation som förs fram från olika håll, och sån är farlig ibland även för avsändaren. För det snurrar tillbaka från olika håll. Nån annan kanske säger det, och då tror man att det man själv sagt är sant. Delvis handlar det om rent önsketänkande.

Ryssland har i realiteten ett ”oerhört övertag í kriget”, fortsätter han. Men Ryssland skyltar inte med det, för man vill att Ukrainas trupper maler ner sig själva. Samtidigt försvagar västvärlden sina egna försvarsmöjligheter genom sitt irrationella stöd till Ukraina.

Vissa i väst börjar nu vakna. Dock inte Sverige. Fantasierna om kriget är starkare bland svenska politiker, som nu öppnar för att skicka Jas Gripen till Ukraina, än i andra länder.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program