Putin: Bra om Trump skulle avsluta Ukrainakriget snabbt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Donald Trump välkomnar Rysslands president Vladimir Putin när denne anländer vid G20-toppmötet i Japan den 28 juni 2019 i Osaka, Japan. © Foto: White House-Shealah Craighead/Public domain

Det vore bra om Donald Trump avslutade kriget i Ukraina på någon dag, vilket han sagt han kan göra om han blir president. Det säger nu Rysslands president Vladimir Putin.

Donald Trump har sagt att han skulle kunna avsluta proxykriget i Ukraina inom 24 timmar om han blir president igen.

Det tycker Rysslands president Vladimir Putin är bra.

– Vi hör Trump säga att han kan lösa många allvarliga problem, däribland Ukrainakrisen, inom dagar. Det är något att vara glad över. Det vore bra, sade han under Eastern Economic Forum.

Att Trump skulle ha speciella band till Ryssland är dock, enligt den ryska presidenten, ”fullständigt nonsens och absurt”.

Samtidigt tror Putin inte på några större förändringar i relationen mellan USA och Ryssland, oavsett vem som är USA:s president. Detta eftersom den djupa amerikanska staten har ”villkorat det amerikanska samhället att vara anti-ryskt i sin natur och ande”.

Det amerikanska hatet mot Ryssland är något dåligt, konstaterar Putin.

– De ser Ryssland som en existentiell och evig motståndare eller till och med fiende och implanterar denna idé i huvudet på vanliga amerikaner. Detta är inte bra eftersom det främjar fientlighet. Trots det finns det många människor i Amerika som vill bygga bra och vänliga affärsrelationer med oss och dessutom delar många av våra positioner, främst ur perspektivet att bevara traditionella värden. Vi har många vänner och likasinnade människor där. Men naturligtvis undertrycks de. Så vi har inget sätt att veta vem som kommer väljas, men vem det än blir är det osannolikt att USA:s anti-ryska hållning kommer förändras.

Dock tycker han att den politiska förföljelsen av Donald Trump på sätt och vis är bra.

– Eftersom det avslöjar det ruttna amerikanska politiska systemet, som inte borde kunna hävda att det kan lära andra om demokrati, säger Putin. Allt som händer med Trump är en politisk förföljelse av en politisk rival. Det är vad det är. Och det händer inför ögonen på USA:s allmänhet och hela världen. De har avslöjat sina inhemska problem. I detta avseende, om de försöker strida mot oss, är det bra eftersom det visar, som de brukade säga under Sovjettiden, de djuriska anletsdragen av amerikansk imperialism, dess djuriska aggressiva grimas.

Vladimir Putin hävdar också att väst ”länge försökte omvända Ryssland till katolicismen” och föra in landet under Påvens styre.

– När det misslyckades började de leta efter sätt att göra vårt land till ”det onda imperiet”. Det var Reagan som myntade denna fras, men i själva verket har vi sett detta ända sedan medeltiden, eller kanske till och med ännu tidigare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program