”Vaccinet har ingen betydelse mot svår sjukdom”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den stora majoriteten av svåra covidfall på sjukhus i Israel är fullvaccinerade, rapporterar Israel National News, som ger ut landets tredje största tidning. De så kallade vaccinen saknar betydelse mot allvarlig sjukdom, påstås det enligt den israeliska tidningen.

Att det så kallade vaccinet mot covid-19 inte fungerar alls mot sjukdom och smittspridning är känt sedan länge. Men vilken betydelse har egentligen substansen mot svår sjukdom och död?

I Sverige är det svårt att fullt ut tolka datan eftersom Folkhälsomyndigheten fifflar så mycket med statistiken och räknar vaccinerade som ovaccinerade, mörkar att smittspridningen är störst bland vaccinerade och vilseleder om dödstalen bland vaccinerade.

– När tänker ni redovisa hur det faktiskt har gått för de icke-vaccinerade jämfört med de övriga?, frågade journalisten Per Shapiro på en pressträff nyligen utan att få något svar.

Katarina Gospic, läkare och hjärnforskare, deltog nyligen i Framgångspoddens uppmärksammade avsnitt ”Den censurerade pandemin”, där läkemedelsjätten Pfizer och vaccinen ifrågasätts. Efteråt intervjuades hon i Aftonbladet, som frågade henne ”Men vad tänker du om att vaccinet skyddar mot allvarlig sjukdom och död?”

– Har du tillgång till all den datan? För det börjar komma fram nu, i England har det gjorts studier att det inte alls är i den storlek som man tidigare presenterat, svarar Katarina Gospic.

Nu rapporterar den israeliska tidningen Israel National News att 80 procent av svårt sjuka på sjukhus i Israel är fullvaccinerade. Sjukhus är inte överbelastade av ovaccinerade covidpatienter, utan situationen är helt motsatt, hävdar tidningen.

– Just nu är de flesta av våra allvarliga fall vaccinerade, säger professor Yaakov Jerris, chef för covid-avdelningen vid Tel Avivs Ichilov-sjukhus, i Channel 13 News enligt tidningen.

– De hade fått minst tre doser. Mellan sjuttio och åttio procent av de allvarliga fallen är vaccinerade. Så vaccinet har ingen betydelse gällande svår sjukdom, varför bara 20-25 procent av våra patienter är ovaccinerade.

Jerris påpekar också att det kan vara problematiskt att definiera en allvarligt sjuk patient. Till exempel har en person med kronisk lungsjukdom alltid låg syrenivå, men testar denne positivt på ett covidtest blir personen automatiskt en ”allvarlig coronapatient”, trots att patienten befinner sig i ett allvarligt läge enbart på grund av en underliggande sjukdom.

Samtidigt rusar antalet smittfall och coviddöda i Israel. Siffrorna är värre än innan, trots att landet är ett av de mest ”vaccinerade” i världen och även börjat med ”fjärde dosen”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program