Vaccinet kan ge allvarliga blodproppar i magen: ”Som en brinnande gaffel”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

44-årige Krisztian Balogh från Gislaved fick läggas in på sjukhus två gånger efter att covidvaccinet orsakat flera blodproppar i magsäcken på honom, rapporterar Aftonbladet. 44-åringen ångrar dock inte att han tog vaccinet. Han tycker vinsterna med vaccinsprutorna ändå är större.

Det var i augusti som Krisztian Balogh i Gislaved tog sin andra spruta covidvaccin.

Efter den första dosen av Pfizers vaccin fick han ont i magen. Men efter andra dosen blev det betydligt värre. Han fick återigen ont i magen, men nu gick det inte över.

Smärtorna var så extrema att han inte kunde sova. Han beskriver det som en ”katastrof” och en främmande magsmärta, som en brinnande gaffel som försökte ta sig ut ur hans mage. Han kände även hur det strålade ut i ryggen, enligt Aftonbladet.

Efter att han röntgats på sjukhuset hittades en stor blodpropp mellan levern och magsäcken. Läkarna konstaterade att den troligen hade orsakats av covidvaccinet. Krisztian har nämligen inga anlag för blodproppar.

Men det hela slutade inte där.

Krisztian låg på sjukhus en vecka. Men några dagar efter att han skrivits var morfinet slut och smärtan kom tillbaka ännu värre, särskilt när han åt mat. Åter på sjukhuset visade det sig att Krisztian fått ännu fler blodproppar i magsäcken. Han behandlades med en högre dos blodförtunnande medicin samt morfin varannan timme.

Krisztian var periodvis rädd för vad som skulle hända. Han är nu hemma igen men sjukskriven från jobbet. Han kämpar för att kunna återgå till sitt vanliga liv.

Trots de allvarliga blodpropparna ångrar han inte att han tog vaccinet. Dylika biverkningar sägs vara ovanliga. Enligt Läkemedelsverket handlar det hittills om drygt 550 anmälningar om blodproppar efter Pfizers vaccin.

– Det var självklart att vaccinera mig, inte bara för min egen skull utan även för min mor som jag vill skydda. Även efter vad som har hänt tycker jag att det är en självklarhet, säger han till Aftonbladet.

Krisztian anser att vinsterna med vaccinet är större men tycker också att man ska vara uppmärksam på biverkningar som kan uppstå.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program