”Utan rasism hade det inte funnits någon klimatkris”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vänstern (RKU) breddar klimatfrågan. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Swebbtv arkiv

Klimatförändringarna beror på ett visst ”tänkesätt” som genomsyrar världen. Det finns ett samband mellan sådant som ”rasism” och ”kvinnohat”. Allt bidrar till klimatkrisen. Det menar skådespelaren Jane Fonda. Tittar någon till exempel på en kvinna och säger ”fina tuttar”, då har personen det tänkesätt som bidrar till klimatkrisen, förklarar Fonda.

Det är i en intervju med MSNBC:s ”The Beat” som skådespelaren Jane Fonda förklarar att ett rasistiskt och kvinnofientligt ”tänkesätt” ligger bakom den så kallade ”klimatkrisen”.

Allt hör samman.

– När jag lär mig mer om klimatet, när jag gräver djupt som jag gjort de senaste fyra-fem åren, vad man då inser är att om det inte fanns rasism, skulle det inte finnas någon klimatkris. Om det inte fanns något kvinnohat skulle det inte finnas någon klimatkris. Det är en del av ett tänkesätt. Det är tänkesättet som tittar på en kvinna och säger ”fina tuttar”.

– Så det som måste hända är att vi inte bara måste stoppa utvecklingen av nya fossila bränslen, vi måste ändra vårt tänkesätt, påpekar hon.

Se Tucker Carlsons reaktion på uttalandet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program