Ukrainas offensiv ett fiasko, enligt tysk politiker: ”Hur länge ska detta vansinne pågå?”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Den tyska politikern Sahra Wagenknecht konstaterar nu att den ukrainska så kallade offensiven mot Ryssland har misslyckats. Den har inte lett till nånting, förutom en massa död och förstörelse. Det är dags för västvärldens makthavare att inse att kriget inte kan lösas med militära medel, skriver hon på Facebook.

Är det på gång en förändring i väst i synen på maktelitens proxykrig i Ukraina?

Den ukrainska motoffensiven har nämligen blivit ett komplett fiasko. Till och med i CNN klargörs det nu att det är ”högst osannolikt” att den kommer lyckas.

Enligt den tyska politikern Sahra Wagenknecht har offensiven, som pågått i över två månader, inte lett till annat än ”många döda och förstörelse”.

Ukraina har inte ens lyckats ta sig igenom Rysslands första försvarslinje, påpekar hon.

”Och detta trots det faktum att väst i slutet av maj levererat vapen och ammunition för 73 miljarder euro, inklusive klusterbomber, som är förbjudna enligt internationell lag på grund av deras förödande effekter på civila”, skriver hon på Facebook och fortsätter:

”Jag undrar hur länge till detta vansinne ska pågå? Hur många fler människor kommer dö innan de ansvariga i USA och Europa äntligen inser att denna konflikt inte kan lösas med militära medel? Och hur många människor kunde fortfarande ha varit vid liv om inte väst blockerat de långt gångna fredsförhandlingar om en kompromiss mellan Ukraina och Ryssland våren 2022?”

Enligt politikern borde Tysklands regering i stället börja ”driva på för vapenvila och förhandla fram en kompromiss mellan parterna”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program