USA: ”Iranskstödda proxygrupper” attackerar våra militärbaser

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

De senaste dagarna har det skett en ökning av raket- och drönarattacker mot militärbaser med amerikansk personal i Irak och Syrien, säger nu USA, som pekar finger åt Iran.

Enligt det amerikanska nationella säkerhetsrådets talesman John Kirby har det de senaste dagarna skett en ökning av raket- och drönarattacker från ”iranskstödda proxygrupper mot militärbaser med amerikansk personal i Irak och Syrien”.

– Och vi är djupt oroade över möjligheten för en betydande eskalering av dessa attacker under de kommande dagarna, säger han under en pressträff.

Därför har Bidenadministtationen beordrat militären att vidta åtgärder gällande detta.

– Försvarsministern har styrt två anfallsgrupper till regionen, och vi skickar nu mer luftförsvar till amerikanska flygbaser i regionen, säger John Kirby.

– Vi vet att Iran fortsätter att stödja Hamas och Hizbollah. Och vi vet att Iran noga övervakar dessa händelser och, i vissa fall, aktivt understödja dessa attacker och sporrar andra som kanske vill utnyttja konflikten för sitt eget eller för Irans bästa. Vi vet att Irans mål är att behålla en viss nivå av förnekelse här, men vi kommer inte tillåta dem att göra det. Vi kommer inte heller tillåta något hot mot våra intressen i regionen att passera obesvarat.

Läs också:

Musk: Risken för nytt världskrig ökar snabbt
Macgregor: Världen är på väg mot Armageddon

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program