Musk: Risken för nytt världskrig ökar snabbt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Elon Musk. © Foto: ZACK/MCOM (Ministério Das Comunicações) (CC BY 2.0)

Det ena dåraktiga beslutet efter det andra håller på att knuffa världen mot ett nytt världskrig. Det säger Elon Musk i ett samtal med bland andra David Sacks.

Dagens makthavare håller på att starta ett nytt världskrig, varnar nu Elon Musk för. Risken för ett tredje världskrig ökar hastigt.

Om relationerna med Ryssland normaliseras minskar dock risken dramatiskt, påpekar han. Men det sker inte. Diplomati har kastats ut genom fönstret. Världen har blivit tokig.

I stället fattas det ena vansinniga beslutet efter det andra. Och förutsägelser, som påståendet att Ukrainas motoffensiv skulle lyckas, blir aldrig besannade.

– Jag tror att vi går i sömnen in i tredje världskriget, säger Musk. Med det ena dåraktiga beslutet efter det andra.

– Människor borde verkligen vara självreflekterande. Om deras förutsägelser inte har blivit besannade, borde de överväga om andra förutsägelser inte heller kommer att besannas. Hur ser deras meritlista ut? Den är inte bra.

Men när det kommer till dagens makthavare spelar meritlista ingen roll.

– Det är enastående. Trots att insatserna är så mycket högre. Vi talar om många, många människoliv och förödelse. Och jag vill betona igen: risk för civilisationen borde vara av största vikt. Om civilisationen försvinner är det slutet för alla. Det oroar mig att nästan alla veteraner från andra världskriget är döda. De som minns skräcken från ett världskrig finns inte längre.

Inget är viktigare än att undvika ett nytt världskrig, påpekar han, för det kan vara totalt förödande. Trots det gör makthavarna det motsatta och ökar risken.

Enligt Musk har dagens generationer ingen uppfattning om vad krig verkligen är.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program