Ungern: EU-globalisterna för ett ”hybridkrig” mot vårt land

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Laszlo Kover. © Foto: Isac Nóbrega/PR (CC BY 2.0)

Sveriges och Finlands Nato-medlemskap är något ogenomtänkt och försämrar Europas säkerhet. Det säger Ungerns talman Laszlo Kover i en intervji med Mandiner. Han går också till attack mot ”globalisterna” i EU, som han menar krigar mot Ungern.

Det är tidningen Mandiner som publicerat en exklusiv intervju med den ungerska talmannen Laszlo Kover.

Där pratar han bland annat om Sveriges Nato-ansökan, som Ungern måste godkänna för att Sverige formellt ska kunna gå med i den USA-ledda krigsalliansen.

Ungern har hittills inte velat godkänna ansökan, på grund av den svenska politikerelitens globalistiska attacker mot landet. Globalisterna kräver att Ungern viker sig för deras ideologi, något Ungern vägrar att göra.

Enligt Laszlo Kover har Sverige ”legat i framkant” i attackerna mot Ungern.

Ett ännu större problem, menar Kover, är att Sveriges och Finlands Nato-ansökningarna inte är genomtänkta ur ett säkerhetspolitiskt perspektiv. Att två traditionellt neutrala länder ger upp sin neutralitet och går med i Nato, ökar inte Europas säkerhet utan försvagar den, säger han.

– För det ökar kontaktytan mellan Ryssland och Nato i ordets strikta och bokstavliga bemärkelse, vilket inte ens tjänar det svenska och finska folkets intressen.

Laszlo Kover talar också om Ungerns relation till EU. Han menar att ”Brysselglobalisterna” för ett ”hybridkrig” mot Ungern. EU-eliten undanhåller pengar till Ungern, så länge landet inte viker sig.

Enligt den ungerska talmannen har EU spårat ur. EU skapades för att säkerställa samarbete men har nu, förklarar han, vänt sig emot sina egna medlemsländer, ”som ett slags golem”.

EU:s agerande hotar ländernas självständighet, påpekar talmannen. Makteliten i EU försöker ”skapa en ekonomisk styrning som upplöser medlemsländernas suveränitet”, säger han. EU:s byråkrati beskriver han som en form av okontrollerad cancer.

– Vi måste fråga oss om Europeiska unionen fortfarande är en sammanslutning av oberoende, jämställda och jämlika medlemsstater, eller om vi bara är ett steg ifrån att bli offer för ännu en imperialistisk expansion.

Inte heller är relationen mellan Ungern och USA särskilt bra längre. Det var den dock när Donald Trump var amerikansk president.

– Vi hoppas att det förr eller senare kommer ske en förändring i administrationen i Washington och att saker och ting kommer att återgå till det normala, säger Laszlo Kover till Mandiner.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program