Ukrainska män kidnappas och offras i västelitens proxykrig

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den ukrainska militären kidnappar män på gatorna och tvingar in dem i kriget mot Ryssland. Och det är väst som offrar dessa män på slagfältet, eftersom detta egentligen är västelitens krig mot Ryssland. Man ”utnyttjar ett annat fattigt folk” i stället för att kriga själva, påpekar Lars Bern i Swebbtvs Omvärldsanalys.

Tidigare i veckan publicerade BBC ett reportage om hur den ukrainska militären fångar in män mot deras vilja och skickar dem till fronten i kriget mot Ryssland.

Bland annat detta diskuterar Mikael Willgert och Lars Bern i Swebbtvs Omvärldsanalys.

Det finns otaliga klipp på internet som visar hur ukrainska män ”kidnappas” på gatorna och tvingas in i kriget.

– Det är väldigt gripande, säger Mikael Willgert.

Svenska politiker talar om hur tappert Ukraina slåss. Men det är alltså så här det går till i bakgrunden, påpekar Lars Bern.

– Så här stridsvilliga är ukrainarna idag, fortsätter han. De inser att den här kampen är förlorad. De vill inte slaktas på den här fronten. Och ryssarnas målsättning för att få det här under kontroll är ju att utplåna den ukrianska krigsmakten och hittills har de lyckats väldigt bra med det.

Västvärlden ”offrar” de ukrainska männen, förklarar Bern. Politiker i väst säger ju själva att Ukraina egentligen för vårt krig mot Ryssland.

– Varför vi nu ska kriga mot ryssarna. Det har jag aldrig förstått. Det är det politiska etablissemanget som vill att vi ska kriga mot Ryssland. Men då får vi väl kriga själva. Varför ska vi utnyttja ett annat fattigt folk? Det är djupt stötande och omoraliskt. Men det är vad som sker.

– Den ukrainska militären är fullständigt hänsynslös, säger Lars Bern vidare. Detta är desperat. De har brist på soldater, beroende på ryssarnas utnötningskrig.

Till slut komma det inte hålla. Den ukrainska militären kommer ”klappa ihop”, spår Bern.

Se BBC-inslaget HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program