Farage vill lägga ner Storbritanniens migrationsmyndighet och tvinga tillbaka illegala invandrare

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil Reform UK:s Youtube-kanal

Nigel Farage också känd som Mr Brexit, som en följd av hans mångåriga kamp för att Storbritannien skulle frigöra sig från EU, kräver att den gamla migrationsmyndigheten läggs ner och att en ny upprättas i Storbritannien. Hans parti Reform UK, som ofta bara kallas Reform, går kraftigt framåt i opinionsmätningarna som en följd av sin kamp mot massinvandring.

Reform har rusat i opinionsmätningarna under juni månad och har blivit den stora politiska snackisen i såväl Storbritannien som i stora delar av Europa. Enligt Politicos Poll of Polls, som gör sammanvägningar av opinionsläget i flera europeiska länder, har partiet rusat från 11 procent av stödet den 1 juni till 16 procent den 20 juni när den senaste sammanställningen gjordes.

Samtidigt har de två stora partierna; Conservative and Unionist Party, även kallat Tories, och Labour Party, ofta kallat bara Labour, tappat rejält. Tories är motsvarigheten till Moderaterna i Sverige och Labour är Storbritanniens socialdemokratiska parti. Både Labour och Tories har tappat 3 procent i den sammanvägda mätningen sedan 1 juni.

Reform lägger stor tonvikt vid att stoppa massinvandringen till Storbritannien. Något som Tories under sin tid vid makten lovat att stoppa, men totalt misslyckats med. Även Labour har kritiserat Tories invandringspolitik, men många menar att Labour är för ännu mer öppna gränser trots sin retorik. Bland annat anklagar den nuvarande inrikesministern i Storbritannien Labour för att vilja öppna upp för över 100.000 invandrare genom att gå med i EU:s kvotssystem, detta enligt The Telegraph. Reform vill gå mycket längre och kräver att den gamla migrationsmyndigheten i landet läggs ner och en ny upprättas.

Många illegala invandrare tar sig över Engelska Kanalen i små gummibåtar och Reform kräver bland annat att illegala invandrare skickas tillbaka direkt till Frankrike. Eftersom Storbritannien inte är med i EU har de möjligheten att skydda sina gränser utan att EU kan intervenera. Farage och Reform kräver också att Storbritannien lämnar Europeiska Konventionen för Mänskliga Rättigheter, EKMR, som på engelska förkortat ECHR. Lämnar Storbritannien denna konvention försvåras så kallad judicial aktivism, aktivism där politiskt korrekt jurister använder alla upptänkliga medel för att gå mot den politiska viljan och demokratiskt fattade beslut.

Storbritannien tillämpar ett valsystem med enmansvalkretsar, vilket gör att bara en kandidat väljs i varje valkrets. Systemet försvårar för mindre partier från att få mandat i parlamentet motsvarande det faktiska stöd de har och vanligtvis finns det två dominerande partier i den typen av system.

Enligt Politicos sammanvägda mätning ligger Labour på 41 procent, Tories på 20 procent, Reform på 16 procent, Liberal Democrats på 11 procent, Greens på 5 procent, Scottish National Party på 3 procent, Plaid på 1 procent och Farages gamla parti United Kingdom Independence Party ligger på 1 procent. Valdagen är den 4 juli.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program