Ukrainas president ryter ifrån – tröttnat på överdrivna invasionsvarningar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead/Public domain

Ukrainas president Volodymyr Zelenskiy säger sig ha tröttnat på att USA bidrar till panikstämning i Ukraina, detta enligt tidningen Reuters. Zelenskiy menar att det finns spänningar och en eskalering som ska tas på allvar, men att inget krig har startat mellan Ryssland och Ukraina.

I ett telefonsamtal med den amerikanska presidenten har Ukrainas president Zelenskiy meddelat den amerikanska presidenten Joe Biden sin ståndpunkt. Han menar att USA spär på panik med sina upprepade varningar om överhängande krigshot. Han uttryckte också sin åsikt om hur media hanterar krisen.

– Det är inte stridsvagnar på gatorna. Media ger intrycket, för dom som inte är här, att vi är i krig, att vi har arméer på gatorna. Det är inte fallet. Vi behöver inte den här paniken, sa president Zelenskiy vid en presskonferens.

I Sverige har de som förespråkar NATO intagit en liknande ställning. Där flera aktörer på social medier som vill se ett NATO-inträde blåser upp bilden av att olika ryska aktiviteter kan vara tecken på överhängande hot.

Samtidigt har representanter för Försvarsmakten varit tydliga med att olika åtgärder som vidtagits från deras håll har enbart varit ett proportionerligt svar på ryska åtgärder, de har inte pekat ut något överhängande hot. Försvarsmakten klargjorde också nyligen att myndighetens truppförlyttningar till bland annat Gotland inte var någon beredskapshöjning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program