USA vågar inte stå för Nord Stream-bombningen: Ukraina görs till syndabock

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA bombade sönder Nord Stream. Men att man gjorde detta, mot en Nato-allierad, har blivit ”så besvärande” att man börjat sprida en ny konspirationsteori om att det var Ukrainas överbefälhavare som är den skyldiga, förklarar Lars Bern i Swebbtv.
– Det är fullständigt barockt, säger han. Detta är ett skolexempel på hur man skapar konspirationsteorier för att lyfta bort uppmärksamheten från den verkliga förövaren.

Tidigare i juni började västmedia sprida en ny konspirationsteori om Nord Stream-bombningen, där Ukraina inte helt oväntat får skulden.

Den här gången påstås det att en europeisk underrättelsetjänst tre månader innan terrodådet berättade för CIA att man kände till Ukrainas planer på att spränga rörledningen.

De ukrainska militärdykarna bakom planen ska ha rapporterat direkt till Ukrainas militära överbefälhavare Valerii Zaluzhnyi, påstås det. Zaluzhnyi, som skadats i en rysk attack och som så gott som försvunnit från offentligheten, pekas alltså ut som skyldig.

Planen ska ha skett utan den ukrainska presidenten Volodymyr Zelenskys vetskap.

Zelensky nekar dock helt till anklagelserna om Ukrainas påstådda skuld i attacken och säger i tyska Bild att ”Vi vet ingenting om detta, till 100 procent”.

Det finns nu ”växande spekulationer om att Ukraina låg bakom explosionen”, skriver The Guardian.

Men enligt Swebbtvs Lars Bern är detta bara ett medvetet försök från USA:s sida att lägga skulden på någon annan. Den legendariska journalisten Seymour Hersh har ju redan mycket detaljerat avslöjat att det var USA med hjälp av Norge som sprängde rörledningarna.

– CIA är igång igen, säger Lars Bern i Swebbtv. Amerikanerna sprängde Nord Stream-ledningen. Det har Seymour Hersh på ett väldigt tydligt sätt visat.

– Joe Biden hade ju till och med sagt att han skulle fixa den där gasledningen. Men det här har blivit så besvärande för amerikanerna så nu gäller det att bluddra bort det här och skjuta över ansvaret på andra. Det har lanserats den ena konspirationsteorin efter den andra. Och den senaste är att det är den ukrainska överbefälhavaren Zaluzhnyi som gav order om den här sprängningen. Det är så fullständigt barockt alltihop. Men av allt att döma har ju Zaluzhnyi blivit sårad eller dödad av en rysk robotattack, så han är nu värd att offra. Sedan robotattacken har han bara framträtt en enda gång, på en mycket konstig video.

– Han är ur räkningen och då har man beslutat sig för att offra honom och göra honom till syndabock, så amerikanerna kan säga att det var han som gjorde det, fortsätter Bern. CIA är i högsta grad inblandat även i detta. Och så här gör man, man hittar på en rad konspirationsteorier. På det sättet finns det plötsligt en handfull beskrivningar till varför de här rörledningarna exploderade, vilket gör att uppmärksamheten mot USA minskar. Samtidigt ger man tyska politiker en möjlighet att slippa anklaga USA.

Enligt Lars Bern är detta ett ”skolexempel på hur man skapar konspirationsteorier för att lyfta bort uppmärksamheten från den verkliga förövaren”. Och det är inte första gången det sker.

– Precis som man gjorde efter Kennedymorden. Man skapar en massa konspirationsteorier runt morden för att lyfta bort uppmärksamheten från CIA:s roll.

Detta ”är genialt”, inflikar Swebbtvs Mikael Willgert.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program