”Sjukdom X” – nu tas vaccin fram för ”nästa pandemi”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Brittiska ”hälsosäkerhetsmyndigheten” UKHSA har börjat förbereda inför en ny pandemi. Man utvecklar också vaccin, även om man inte vet vad det blir för virus eller sjukdom, rapporterar Sky News. När pandemin kommer, ska vaccinet vara färdigt på hundra dagar.

Det är i Storbritannien som man nu börjat förbereda sig på ”nästa pandemi”. Arbetet utförs av drygt 200 forskare vid regeringens högsäkerhetslaboratorium i Porton Down i Wiltshire.

Man vet inte exakt när den kommer, eller vilket virus som kommer orsaka den. Ändå har man börjat ta fram vaccin mot den okända sjukdomen.

Eftersom man inte vilken sjukdom det blir kallar man den bara för ”Sjukdom X”.

Det skulle kunna handla om fågelinfluensa, apkoppor eller hantavirus, sägs det.

– Förhoppningsvis kan vi förhindra det [en pandemi]. Men om vi inte kan och vi måste svara, har vi redan börjat utveckla vaccin och behandlingar för att knäcka den, säger professor Dame Jenny Harries, chef för den brittiska hälsosäkerhetsmyndigheten, till Sky News.

Vidare hävdar Harries att ”klimatförändringar” och befolkningsförändringar ökar risken för en ny pandemi. Hon menar att det finns en ”stigande risk globalt”.

Enligt Sky News sker det nu en internationell satsning, där det brittiska labbet ingår, för att kunna ta fram ett vaccin inom bara hundra år vid en ny pandemi.

Det extremt kritiserade covidvaccinet – som läkare anser vara så uselt att det borde ses som ett ”anti-vaccin” – togs fram på 360 dagar.

I sociala medier är det många reaktioner på Sky News artikel, som formulerats på följande sätt: ”Brittiska forskare har börjat utveckla vaccin som försäkring mot en ny pandemi orsakad av en okänd ’sjukdom X'”.

Relaterat:

Läkare: Covidsprutan ett ”totalt misslyckande” – det är ett ”anti-vaccin”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program