Avdiivka på väg att falla – nyckelstad för Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Avdiivka är på väg att falla i händerna på Ryssland, varnar nu Vita huset för. Ukraina har börjat dra sig tillbaka från delar av staden. Avdiivka är ”nyckeln” för Ryssland för att kunna ta full kontroll över Donetsk och Luhansk, rapporterar Reuters.

Ukraina har nu börjat dra sig tillbaka från delar av den viktiga staden Avdiivka i öster, där tuffa strider har pågått under lång tid.

Enligt Reuters är Avdiivka ”nyckeln” för Ryssland för att kunna ”säkra full kontroll” över Donbass.

Även den amerikanska regimen i Washington säger att Avdiivka är på väg att falla.

– Striderna är oerhört intensiva i öst, särskilt i en stad som heter Avdiivka, sade Vita husets John Kirby på en pressträff på torsdagen. Det är en stad som vi pratat om flera gånger tidigare.

– Tyvärr får vi rapporter från ukrainarna om att situationen är kritisk, där ryssarna fortsätter att pressa ukrainska positioner varje dag. Avdiivka riskerar att falla under rysk kontroll. Till mycket stor del händer detta eftersom de ukrainska styrkorna på marken har slut på artilleriammunition.

Kirby skyller detta på kongressens vägran att skicka mer pengar till Ukraina. På grund av detta har Bidenadministrationen ”inte kunnat förse Ukraina med artillerigranater som de desperat behöver för att bryta dessa ryska angrepp”, säger han.

– Om republikanerna i representanthuset inte agerar snart, kan det som händer i Avdiivka just nu mycket väl hända någon annanstans längs fronten.

Se pressträffen:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program