Så försvaras ”biståndet” till Ukraina: Pengarna går egentligen till USA – och inga amerikaner dör

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Amerikanska kongressen. © Foto: Kevin McCoy (CC BY-SA 2.0)

Kriget i Ukraina är bra för USA, enligt minoritetsledaren i senaten, Mitch McConnell. Inga amerikaner dör. USA:s vapenarsenal fylls på och moderniseras, vilket leder till amerikanska jobb. Det mesta av pengarna som spenderas på Ukraina går egentligen till USA, hävdade han nyligen, rapporterar CNN.

Bidenadministrationen i USA vill skicka ännu mer pengar till Ukraina: 24 miljarder dollar.

Men eftersom Ukraina inte lyckas i sin offensiv mot Ryssland, kan det växa fram ett politiskt motstånd mot detta generösa ”bistånd”.

Alla håller dock inte med. Den republikanske minoritetsledaren i senaten, Mitch McConnell, hävdar att kriget egentligen inte kostar USA så mycket.

– Folk tror, allt mer verkar det som, att vi inte borde göra det här. Tja, låt mig börja med att säga att vi inte har förlorat en enda amerikan i det här kriget, förklarade McConnell under ett möte i Louisville, enligt CNN, och fortsatte:

– Det mesta av pengarna som vi spenderar relaterade till Ukraina spenderas faktiskt i USA, för att fylla på vapen, med mer moderna vapen. Så faktiskt, det anställer människor här och förbättrar vår egen militär för det som kan ligga framför oss.

Dör människor gör det ju dock, inte minst hundratusentals ukrainska soldater. I april 2023 publicerade Reuters siffror om 354.000 förluster på båda sidor. Den amerikanska arméöversten Douglas Macgregor hävdade nyligen att totalt 400.000 ukrainska soldater dött i kriget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program