Tysk politiker: Sanktionerna skadar inte Ryssland – men förstör Tysklands ekonomi

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Genrebild. Foto: Swebbtv arkiv

Om västvärldens sanktioner var avsedda att skada Ryssland har de misslyckats, konstaterar den tyska parlamentsledamoten Uwe Schulz, rapporterar RT. Men om avsikten var att skada Tysklands ekonomi, har de lyckats. Den tyska ekonomin blir nämligen förstörd av de antiryska sanktionerna, hävdar politikern.

Kriget i Ukraina har inte bara förstört Ukraina, dödat hundratusentals soldater och gjort landet beroende av ekonomiskt stöd från västmakterna för att kunna överleva.

Lider gör också övriga Europa, inte minst Tyskland – som bär upp den europeiska ekonomin.

Tidigare i veckan varnade den tyska vänsterpolitikern Sahra Wagenknecht för att väst aldrig kommer vinna kriget mot Ryssland, och därför måste söka fred.

Nu säger den tyska högerpolitikern Uwe Schulz att västvärldens antiryska sanktioner misslyckats med att skada Ryssland, men lyckats förstöra den tyska ekonomin.

– Sanktioner mot Ryssland och ekonomiska åtgärder från den regerande trafikljuskoalitionen [Tysklands socialdemokratiska parti, de gröna och det fria demokratiska partiet] leder Tyskland och dess ekonomi rakt mot avindustrialisering, säger Schulz.

Enligt den tyska parlamentsledamoten är det därmed ”inte förvånande att Ryssland har knuffat ner Tyskland från femte platsen i listan över världens ledande ekonomier”.

Nyligen visade en världsekonomisk rapport att Ryssland numera kammar hem femteplatsen bland världens fem största ekonomier, och är den största i Europa.

Chefen för tyska arbetsgivarföreningen Gesamtmetall hävdade i veckan att Tysklands ekonomi inte längre är konkurrenskraftig och har förvandlats till ”Europas sjuka man”, uppger RT.

Enligt den legendariska amerikanska journalisten Seymour Hersh var det Nato-länderna USA och Norge som bombade sönder den rysk-tyska energiinfrastrukturen Nord Stream i september förra året, som kunde förse Tyskland med ändlösa mängder av billig energi. Natos själva syfte är att hålla ryssarna utanför, amerikanerna inne och tyskarna nedtryckta.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program