Trump slår tillbaka: Stämmer ”fake news”-media – hävdar CNN krigar politiskt mot honom

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: White House/Tia Dufour (public domain)

Den så kallade nyhetskanalen CNN bedriver ett politiskt krig mot USA:s förre president Donald Trump. Det hävdas i en stämningsansökan som ex-presidenten lämnat in mot CNN. Trump kräver 475 miljoner dollar, cirka en halv miljard kronor, för förtal.

Under måndagen lämnade Donald Trump in en stämningsansökan mot CNN för förtal.

I den 29 sidor långa stämningsansökan, som går att ladda ner här, beskrivs hur CNN inte bedriver journalistik gällande Donald Trump utan ren politik.

Nyhetskanalen har som mål att besegra Trump politiskt, sägs det i stämningsansökan.

”Förutom att helt enkelt lyfta fram all negativ information om käranden och ignorera all positiv information om honom, har CNN försökt använda sitt massiva inflytande – påstås vara en ’tillförlitlig’ nyhetskälla – för att förtala käranden i medvetandet hos tittare och läsare för ändamålet att besegra honom politiskt, vilket kulminerade i att CNN hävdade att man ’fick ut Trump’ genom presidentvalet 2020”, skriver Donald Trumps jurister och fortsätter:

”CNN:s avskräckningskampanj i form av förolämpningar och förtal mot käranden har bara eskalerat under de senaste månaderna, eftersom CNN fruktar att käranden kommer kandidera till presidentposten 2024. Som en del av sin samordnade ansträngning att luta den politiska balansen åt vänster, har CNN försökt smutsa ner käranden med en rad alltmer skandalösa, falska och ärekränkande beteckningar som ’rasist’, ’rysk lakej’, ’upprorsman’ och slutligen ’Hitler’.”

Men denna stämning är bara början.

Donald Trump planerar ännu fler den närmaste tiden.

”Under kommande veckor och månader kommer vi också att väcka talan mot ett stort antal andra Fake News-medieföretag för deras lögner, förtal och förseelser, inklusive ’Den stora lögnen’, som de så ofta använde som referens i sin desinformationsattack mot presidentvalet 2020”, skriver Trump i ett uttalande enligt The Hill.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program