Trump: ”Jag är ett stabilt geni”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Gage Skidmore/The Star News Network

Kommer Donald Trump snart meddela sin kandidatur i presidentvalet 2024? Det återstår att se. Nu anklagar han ”fake news-media” för skamlösa lögner om honom efter kongressvalet. Han tittar nu på framtiden, skriver han i ett inlägg på sociala medier.

Det blev ingen storseger för republikanerna i det amerikanska mellanårsvalet. De vann representanthuset, och kan fortfarande vinna senaten.

Det blev dock en storseger för Floridas guvernör Ron DeSantis. Och redan har diskussionen börjat om DeSantis eller Donald Trump ska leda det republikanska partiet i presidentvalet 2024.

I Fox påstås det att Trump blivit ”rasande” för att vissa kandidater som han stödde, som Mehmet Oz i Pennsylvania, inte vann. Han ska till och med ha blivit arg på sin egen fru Melania.

Men detta stämmer inte, svarar Trump.

”För de många människor som matas med den falska berättelsen av korrupta medier att jag är arg över mellanårsvalet, tro inte på det. Jag är inte alls arg, gjorde ett bra jobb (det var inte jag som ställde upp!), och är väldigt upptagen med att se in i framtiden. Kom ihåg att jag är ett ’stabilt geni'”, skriver han i ett inlägg på Truth Social.

”Fake News-media är galna och är fullständigt utom kontroll. Jag bara önskar att alla förstod hur väldigt korrupta och ohederliga de är. De hittar på historier och trycker sedan ner dem i halsen på er. Vårt land har stora problem!”, fortsätter han i ett annat inlägg.

Trump har tidigare sagt att han ska göra ett ”ett mycket stort tillkännagivande” den 15 november, vilket har tolkats som att han ska meddela sin kandidatur i presidentvalet 2024.

Vad han kommer säga återstår att se.

Efter republikanernas ”måttliga framgångar i mellanårsvalet till kongressen har amerikanska medier börjat spekulera i att partiet kanske inte stödjer hans kandidatur och att Trump kanske överväger skjuta upp sitt valbesked på obestämd tid”, spekulerar nyhetsbyrån Tass.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program