John Kerry kräver ”biljontals” dollar för att lösa klimatkrisen: ”Vi behöver desperat pengarna”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Hur löser man ”klimatkrisen”, som makteliten just nu diskuterar under FN-mötet i Egypten? Genom att ge biljoner dollar – varje år – i trettio år framåt till klimatalarmistiska idéer. Det förklarade John Kerry i en intervju med CNN, uppger The Hill.

Det var under FN:s klimatkonferens i Egypten i veckan som USA:s förra utrikesminister John Kerry krävde mer pengar för att lösa den så kallade klimatkrisen.

Mycket mer pengar.

Klimatkrisen kräver dock mer pengar än vad som existerar hos stater, enligt Kerry.

Och det kan ju bli problematiskt.

– Vi behöver desperat pengarna. Det finns inte tillräckligt med pengar i något land i världen för att faktiskt lösa [klimatförändringarna]. Det krävs biljoner och ingen regering som jag känner till är redo att lägga biljoner på detta på årligen, säger John Kerry till CNN och fortsätter:

– Det är vad vetenskapsmännen och FN:s finansrapport säger att vi måste göra. 2,5-4,5 biljoner dollar – varje år – i 30 år framåt.

Kerry har dock en egen plan för att få in pengar. Han vill sälja ”koldioxidutsläppskompensationer” till företag. Han ska alltså rikta in sig på privata pengar, eftersom regeringar inte vill bidra med de summor som enligt honom krävs. Fattiga länder ska på så sätt kunna ”ställa om” till så kallad förnybar energi genom att företagen betalar för att någon annan än dem själva ska minska sina utsläpp. Men detta förslag väcker oro bland andra ”klimatexperter”, skriver CNN, då de menar att detta skulle avskräcka företagen från att bidra till verklig utsläppsminskning. FN-bossen Antonio Guterres varnade också under klimatmötet för att ”skuggmarknader för koldioxidkrediter” inte får ”undergräva verkliga ansträngningar för att minska utsläppen”.

Kerry är dock fast besluten om sin idé.

Han är helt övertygad, säger han i CNN, att detta är ett av få sätt som kan ”producera den mängd kapital vi behöver för att påskynda denna övergång”.

Se klipp:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program