Trump: Bidens ”oduglighet, svaghet och inkompetens” har bäddat för attackerna i Israel

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Donald Trump. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Donald Trump skyller attackerna i Israel på Joe Bidens oduglighet. Rysslands tidigare president Dmitry Medvedev skyller på ”idioterna” i Washington och dess ”maniska besatthet att hetsa till konflikter över hela planeten”.

Under lördagsmorgonen attackerades Israels av massiva raketattacker från Hamas. Tusentals raketer skickades in i Israel.

Israel har svarat och totalt har nu över cirka 430 personer dödats på båda sidor. Över 3.000 personer på båda sidor har skadats.

Det är den värsta händelseutvecklingen i Palestinakonflikten på decennier och nu kan ett nytt blodigt krig stå för dörren.

USA:s tidigare president Donald Trump ser attackerna som ytterligare ett tecken på Joe Bidens svaghet och oförmåga som president. Nu är det inte bara krig i Ukraina, utan även i Israel.

”Joe Bidens oduglighet, svaghet och inkompetens har lett till denna hemska attack mot Israel, och det kommer bara bli värre. För bara fyra år sedan fick vi undertecknandet av de historiska Abraham-avtalen, och idag har vi en attack mot Israel. Vilken skillnad en president gör!”, skriver Trump på Truth Social.

I ett inlägg på X skyller Rysslands förra president Dmitry Medvedev på USA.

”Sammandrabbningar mellan Hamas och Israel på 50-årsdagen av Yom Kippur-kriget kommer som en förväntad utveckling. Detta är vad Washington och dess allierade borde sysselsätta sig med. Konflikten mellan Israel och Palestina har pågått i decennier, med USA som nyckelaktör. Men istället för att aktivt arbeta på en palestinsk-israelisk lösning, har dessa idioter stört oss och ger nynazisterna fullskalig hjälp och ställer två närbesläktade folk mot varandra. Vad kan stoppa Amerikas maniska besatthet att hetsa till konflikter över hela planeten? Ser ut som inget annat än ett inbördeskrig på USA:s territorium”, dundrar Medvedev.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program