Tidning uppmanar till ”pandemiamnesti” – folk rasar: ”I helvete heller”, ”Vi kräver rättvisa”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv/Skärmdump The Atlantic

The Atlantic har publicerat en artikel som uppmanar till ”amnesti” gällande det som hände under den så kallade pandemin. Men det verkar inte människor så sugna på.

Det är den amerikanska tidskriften The Atlantic som publicerat en artikel rubricerad ”Låt oss förklara pandemiamnesti”.

Där argumenterar artikelförfattaren alltså för en amnesti för det som skedde under covid.

I artikeln står det bland annat:

”Desinformation var och förblir ett stort problem. Men de flesta misstag gjordes av människor som på allvar arbetade för samhällets bästa… Los Angeles County stängde sina stränder sommaren 2020. I efterhand är detta inte mer meningsfullt än min familjs vandringsturer med munskydd. Men vi måste lära oss av våra misstag och sedan släppa dem. Vi måste även förlåta påhoppen… Att gå vidare är avgörande nu, eftersom pandemin skapade många problem som vi fortfarande behöver lösa.”

Men i sociala medier rasar många mot artikeln och kräver i stället att ansvariga ställs till svars. På Twitter flödar kritiken.

”I helvete heller. Dessa vildar förstörde liv, förstörde barn, tvingade äldre att dö ensamma och inte få ha begravningar, och nu vill de ha förlåtelse”, skriver en person på Twitter.

”De tvingade dig avbryta begravningar och säga hejdå till nära och kära över Skype. Ingen pandemiamnesti. Ansvarsskyldighet”, skriver kongressledamoten Troy Nehls.

”Min syster i Frankrike kunde inte gå någonstans på nästan ett år. Inga kaféer, restauranger, biografer eller något annat eftersom hon inte är vaxxad och vägrade att testa sig. Hennes arbetskollegor satt på avstånd ifrån henne vid lunchtid i jobbmatsalen. Pandemiamnesti?? Fan heller”, skriver en kvinna.

”De vill ha ’amnesti’ för människor som arresterade mammor som tog sina barn till en offentlig park, förstörde barns skolgång och fick miljontals företag att gå under”, påpekar en person.

”Ni vill ha amnesti? Vi kräver rättvisa! Vi kommer aldrig glömma vad ni gjorde!”, heter det i en kommentar.

”Jag läste artikeln. Sedan tittade jag på videon där den äldre kvinnan på ett vårdhem försöker krama sin son genom ett fönster och förtvivlan när hon inser att hon inte kan. Det finns ingen amnesti i mitt ordförråd idag”, säger en person.

”Dessa människor vill ha amnesti?! Skulle inte tro det”, skriver den amerikanska skådespelaren Rob Schneider på Twitter samtidigt som han länkar till en film med polisvåld.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program