Tidigare brittisk talman portas från parlamentet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil brittiska underhuset

John Bercow, som gjorde sig känd för att motarbeta det brittiska folkets vilja att lämna EU, portas från parlamentet. Detta efter att de uppgifter om att han mobbat anställda tjänstemän i parlamentet ansetts vara bevisade.

I en rapport som lämnats av en oberoende granskningsgrupp får Bercows uppträdande under sin tid som talman svidande kritik. Bercow gjorde ett partibyte under Brexit-debaclet och bytte till Labour efter att tidigare ha representerat det konservativa partiet Tories. Bercow fick mycket hård kritik då han frångick praxis vid flera tillfällen, för att göra precis allt han kunde för att stoppa det brittiska folkets vilja om att lämna EU.

Han beskrivs i rapporten som att upprepade gånger mobbat personal och spridit lögner upprepade gånger. Den oberoende granskningsgruppen kom fram till att det bästa vore om Bercow aldrig skulle tillåtas inneha ett passerkort till parlamentets lokaler. Utredningen har pågått i nästan 2 år , utredningen iscensattes efter att uppgifter framkommit om att Bercow uppträtt illa mot de anställda.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program