Teodorescu pekas ut som sänke för KD

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Kristdemokraterna ©

EU-parlamentskandidaten Alice Teodorescu (KD) anklagas för att ha pekat ut sverigedemokrater för att hata invandrare. Innan det ska hon misstänkliggjort Sverigedemorkaterna i en DN-intervju och ifrågasatt partiets värderingar. Teodorescu pekas ut av allt fler som ett potentiellt sänke för Kristdemokraterna i det kommande EU-valet.

Teodorescus flertaliga uttalanden om hur dåliga sverigedemokrater är har skapat en kritikstorm mot dels henne själv, men också kristdemokraterna som parti. Det har varit många som uttryckt på sociala medier att de hoppas att Kristdemokraterna missar EU-valets spärr och blir utan platser i EU-parlamentet.

Det senaste utspelet som börjat få alltmer spridning är Teodorescus svar i en X-tråd som bland annat handlar om varför kvinnor inte röstar på Sverigedemokraterna. Där antyder en X-användare att kvinnor inte röstar på Sverigedemokraterna för att deras värderingar går ut på att de ogillar eller hatar invandrare. Varpå Teodorescu svarade att hon håller med.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) riktade tidigare kritik mot vilka han kallar ”finborgare” som har en nedlåtande ton mot vanliga svenskar. Många tolkar det som ett direkt motangrepp mot Teodorescu efter hennes första uttalande i DN om att hon anser att Sverigedemokraterna har dåliga värderingar.

Kristdemokraterna hade redan innan kritikstormen mot Teodorescu drabbats av negativa rubriker efter att EU-parlamentarikern Sara Skyttedal lämnade partiet. Detta efter en infekterad strid med partiledningen. Partiet balanserar på fyraprocentsspärren inför EU-valet enligt GP/Novus opinionsmätningar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program