Putin: USA är inte en demokrati

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det är uppenbart att det är USA som inte är demokratiskt. Det menar Rysslands president Vladimir Putin efter jordskredssegern i det ryska presidentvalet, som västerländska medier direkt avfärdade som ”riggat”.

Efter att Joe Biden vann det amerikanska presidentvalet 2020 var det som att svära i kyrkan att tala om valfusk. Det var en ”konspirationsteori”. Till exempel förbjöd Youtube filmer som gjorde det. Valet var i stället ”det mest säkra valet i amerikansk historia”, kunde man läsa i SVT.

Efter helgens val i Ryssland, där den sittande presidenten Vladimir Putin fick cirka 87 procent, utgår västmedia oförblommerat från att det var fusk.

”Putin vinner riggat val – blir återvald som president”, skriver SVT.

”Så går Putins skenval till”, skriver GP.

”Som befarat kommer det uppgifter från flera håll som bekräftar att presidentvalet i Ryssland riggats minutiöst för att visa stort stöd för Putin”, skriver DN.

”Valet är uppenbarligen inte fritt eller rättvist”, säger Bidenadministrationen.

I SR Ekot heter det att det ryska valet är ”inget äkta val”.

Men enligt Vladimir Putin är det USA som inte är en demokrati.

– Hela världen skrattar åt vad som händer där, svarade Putin efter valsegern på en fråga från NBC, enligt Reuters. Det är bara en katastrof, inte en demokrati.

Putin påpekade att Bidenadministrationen använder statsapparaten och rättsväsendet för att stoppa Donald Trump. Hur demokratiskt är det?, undrade han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program