Sveriges Nato-medlemskap sägs hota mänskligheten

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Arkivbild. © Foto: Mailtoanton (CC BY-SA 3.0)

Turkiet hade en chans att agera för hela mänskligheten. I stället valde det turkiska parlamentet att godkänna Sveriges Nato-ansökan. Det säger nu det ryska federationsrådets vice talman Konstantin Kosachev, rapporterar Tass.

Sveriges maktelit är nu ett steg närmare att föra in svenska folket i den USA-ledda krigsalliansen Nato. Detta efter att Turkiets parlament godkänt politikernas Nato-ansökan.

Men alla är inte så förtjusta.

”Turkiets parlament, USAs senat, Ungerns parlament, 349 Natovänner och kappvändare i riksdagen. Känns som alla utom svenska folket nu har röstat om vårt medlemskap i Nato. Varför var politikerna rädda för en folkomröstning?”, skriver läkaren Nils Littorin, partiledare för Malmölistan, på X.

Från rysk sida hävdar man att hela världens intressen står på spel när det gäller Sveriges Nato-medlemskap, som innebär ytterligare militär expansion mot Ryssland.

Så farligt anses beslutet vara.

Sverige kan nu bli Natos ”uppmarschområde” mot Ryssland, som Swebbtvs Lars Bern tidigare varnat för.

”Det är bara beklagligt att Turkiet – tyvärr! – håller på att fatta ett slutligt beslut om Sveriges Nato-medlemskap. En historisk chans för Turkiet att agera i hela mänsklighetens intresse, snarare än [de smala intressena för] ett separat block, kommer också att gå förlorade”, skriver den ryska senatorn Konstantin Kosachev på Telegram.

Enligt Kosachev är ”Nato den främsta källan till instabilitet i världen”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program