Sveriges krigspolitiker ”sätter hela landet i fara”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Sverige regering öppnar nu för attacker mot ryskt territorium samtidigt som man aviserar totalt över 100 miljarder kronor till Ukraina. Man ska till och med skicka över Sveriges två enda spaningsplan till Ukraina. Enligt Swebbtvs Lars Bern handlar detta om en ”fruktansvärt huvudlös” politik, och det är bara en tidsfråga innan Ryssland slår tillbaka.
– Vi leker med elden! Och varför gör vi det? Vad vinner svenska folket på det här?

Västvärlden fortsätter eskalera kriget i Ukraina. Kraftigt. Nu öppnar man för att angripa ryskt territorium, och Sverige ska skicka ytterligare 13,3 miljarder kronor till Ukraina, däribland två spaningsflygplan. Det är det största ”stödpaketet” hittills.

– Det är de två flygplan som vi har i Sverige. Vi tar därmed också en avsiktlig och kalkylerad risk, säger statsminister Ulf Kristersson (M) till TV4 Nyheterna.

Men Västeuropa har ingen chans i ett krig mot Ryssland, konstaterar Lars Bern i Swebbtvs Omvärldsanalys.

– Vi har inte en chans, säger Bern. De har så oerhört mycket mer resurser.

Enligt Bern kommer det ta många år innan Europas försvarsmakter återhämtat sig.

– Och vi i Sverige skickar ju alla våra vapen till Ukraina, och ”tar en kalkylerad risk” som vår statsminister säger. Javisst, vi avrustar Sverige ännu mer.

”Kan man bli så mycket mer involverad i kriget utan att sända soldater”, säger Swebbtvs Mikael Willgert gällande det att väst nu ska låta Ukraina angripa ryskt territorium.

– Detta är så fruktansvärt huvudlöst, säger Lars Bern i Swebbtv.

Politikerna har inget mandat från svenska folket att göra så här, menar han vidare.

– Vi har inte haft någon öppen politisk debatt om det här, fortsätter Lars Bern.

– Man har tryckt på oss det här, och utnyttjat den rysskräck som finns hos svenska folket. Innan man gör sådana här totala förändringar av ett lands politik, som sätter hela landet i fara, så borde man ju ha en demokratisk debatt.

Och ”oppositionen” jamsar bara med, påpekar han. Ingen vågar ifrågasätta vad som pågår.

Väst gör, av någon anledning, ”sitter yttersta för att eskalera”, säger han. Och eskaleringen sker samtidigt som Ukraina lider akut brist på soldater.

– De får jaga folk på gatorna och tvinga dem ut till fronten. Ukrainarna vill inte slåss. De flyr i massor från landet. De drunknar i floden över till Rumänien, för att de försöker simma över.

Enligt Lars Bern är det bara en tidsfråga innan Ryssland slår tillbaka mot de länder vars vapen Ukraina får använda för att attackera ryskt territorium.

– Det är en eskalering som är jättefarlig. Och till slut skjuter ryssarna tillbaka. De behöver inte ens använda kärnvapen. De har ju hypersoniska robotar. De kan skjuta sönder våra försvarsanläggningar. De kan skjuta sönder svenska kraftverk. You name it. Vi leker med elden!

– Och varför gör vi det? Vad vinner svenska folket på det här? Tala om det, Kristersson!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program