Fyra skjutningar på tre dagar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Envato Elements ©

Skjutningarna har eskalerar återigen efter en kortare men lugnare period. Bara under de tre senaste dagarna har fyra skjutningar ägt rum runtom i Sverige.

Under mars och april i år låg fortfarande skjutningarna på mycket höga nivåer, men jämfört med förra året och rekordåret 2022 hade de gått ned något. Skjutningarna har däremot eskalerat och under fredagen, lördagen och idag söndag fram till lunchtid har totalt fyra skjutningar ägt rum i landet.

I Malmö besköts en lägenhet, men ingen ska ha blivit skadad eller dödad som en följd av beskjutningen och enligt Polisen ska en person vara gripen för dådet. Under lördagen ska ytterligare en skjutning ha ägt rum i polisregion syd i Östra Göinge, ingen är ännu gripen.

Under fredagen avlossades flera skott i Göteborg på Lindholmen och enligt vittnesuppgifter antas en av de inblandade blivit skottskadad i ansiktet då en man setts sprungit från platsen blödandes från ansiktet. Ännu en skjutning som inträffade i Göteborg på Hisings Backa kan ha drabbat oskyldiga, då den beskjutna lägenheten tillhör personer som inte är kända av Polisen sedan tidigare.

Antalet oskyldiga som drabbas vid de kriminellas skjutningar har vållat en allt mer omfattande och upprörd debatt i Sverige. När den 39-åriga pappan och vanliga medborgaren Mikael sköts till döds framför ögonen på sin son i Skärholmen, efter att sagt till ett kriminellt invandrargäng, kokade det fullkomligen över och anklagelserna haglade över ansvariga politiker. Bland annat fick både Socialdemokraternas, Kristdemokraternas och Moderaternas partiledare vass kritik riktad mot sig efter att besökt platsen för avrättningen av den oskyldiga pappan. Många menade att det bara handlade om politisk teater, detta då Magdalena Andersson (S), Ebba Busch (KD) och Ulf Kristersson (M) alla har varit ansvariga till den politik som ledde fram till bland annat Mikaels död.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program