Sverigedemokraterna ökar bland LO-anslutna

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Enligt SCB:s stora partisympatiundersökning fortsätter Sverigedemokraterna att öka bland de LO-anslutna arbetarna. Samtidigt ökar också Socialdemokraterna sin andel i LO-kollektivet.

Sverigedemokraterna fortsätter att utmana Socialdemokraterna om vilket parti som ska vara störst i det så kallade LO-kollektivet. I SCB:s stora partisympatiundersökning ökar Sverigedemokraterna från 25,8 procent till 27,1 procent. Socialdemokraterna ökar från 35,1 procent till 38,8 procent. Sverigedemokraterna har alltid varit starka bland manliga arbetarväljare, till Aftonbladet säger partisekreterare Richard Jomshof satsar man på att vinna fler kvinnliga väljare inom LO-kollektivet.

– Det är en blandning mellan invandring, kriminalpolitik, familjen och de värden som omger familjen och välfärdsfrågor kopplade till pensionärer och en stark a-kassa, säger Jomshof i en intervju med Aftonbladet.

I budgetförhandlingarna fick Sverigedemokraterna bland annat stopp på att A-kassan sänktes och partiet fick även igenom satsningar för pensionärerna.

– Slutligen några ord om det som inte är med i utskottets förslag, det vill säga i den överenskommelse som oppositionspartierna har slutit. Det finns inte med några försämringar eller nedskärningar i arbetslöshetsförsäkringen. Det finns inte med några försämringar eller nedskärningar i sjukförsäkringen, framhöll finanspolitiska talespersonen Oscar Sjöstedt under budgetdebatten i riksdagen.

Foto: Faksimil riksdagens webbtv (Oscar Sjöstedt (SD) under budgetdebatten tidigare i höst

– Det är precis detta som Socialdemokraterna har haft som skrämselpropaganda, och helt grundlöst som det nu visat sig, att så fort som vi får budgetinflytande kommer det stora nedskärningar i våra offentliga trygghetssystem. Men det var inte sant; det vet vi nu, avslutade Sjöstedt debatten.

Sverigedemokraterna fick även igenom en satsning mot att slopa delade turer i vård och omsorg i den budget de förhandlade fram med Moderaterna och Kristdemokraterna. Vård- och omsorgsyrken är kvinnodominerade yrken och kraven om slopade turer från dessa grupper har varit återkommande.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program