Sverige tjänar ”ingenting” på militäravtalet med USA

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det finns ”ingenting” bra för Sverige i det nya militäravtal som regeringen nu ingått med USA. Det säger docent Lars Drake i Swebbtvs Fjärde Statsmakten. Hotbilden som påstås finnas mot Sverige är nämligen inte verklig. Ryssland har inget behov av Sverige.

Enligt den svenska regeringen kommer Sveriges nya militäravtal med USA bland annat öka ”stabiliteten” i hela norra Europa.

Men docent Lars Drake, som granskat avtalet, hittar inget positivt alls för Sverige.

– Ska jag sammanfatta det kort så är det ingenting, säger han i Fjärde Statsmakten. Därför jag kan inte se att Sverige är hotat på något sätt.

Det påstås ju finnas ett hot mot Sverige. Men det är också bara ett påstående.

– De svenska utredningar som har gjorts av situationen i världen, av hotbilden, har kommit fram till att det finns inget militärt hot nu från Ryssland, fortsätter Drake. Och något annat land har inte diskuterats.

– Så det finns ingen egentlig grund.

När det gäller hotbilden måste man, enligt Lars Drake, bland annat titta på om det finns någon önskan eller något behov av att angripa Sverige.

– Ryssland är ju världens största land ytmässigt, fortsätter han i Swebbtv. De har räknat i kronor eller dollar den största mängden naturresurser av alla länder i världen. Det är betydligt mer än tvåan. Och sen har de goda förbindelser med den globala stormakten ekonomiskt, Kina. Och de har bra förbindelser med ett stort antal länder. De har inget behov. De har också tillgång till mycket högteknologi. Så det finns liksom inget behov från rysk sida att ta Sverige.

– Sverige är ointressant. Om man bara tar Sverige som Sverige.

Se hela:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program