Svensk NATO-ansökan stöter på patrull – igen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil regeringskansliet och brev från ungerska utrikesministern

Den svenska NATO-ansökan ser ut att stötta på allvarlig patrull återigen. Både från Ungern och Turkiet kommer signaler om att länderna fortsatt kommer att blockera ett svenskt inträde i stormaktsalliansen.

Problemen hopar sig för den NATO-vänliga politiska eliten i Sverige efter att den ungerska regeringen uppmärksammats om att svensk regimmedia i form av UR, som bland annat tillhandahåller utbildningsmaterial till skolorna, utmålar Ungern som icke-demokratiskt. Detta föranledde den ungerska utrikesministern Péter Szijjártó att skriva ett brev till den svenska utrikesministern, där han antydde att de ungerska parlamentsledamöterna därför troligen får svårt att ratificera ett svenskt NATO-inträde.

Från Turkiet kommer också fortsatta signaler om att landets president Recep Erdogan ser ut att ha gjort en 180 graders sväng från sina löften under NATO-toppmötet i Vilnius. Enligt den turkiska regeringens pressorgan har den turkiska presidenten sagt att Sverige måste stoppa terrorister från att demonstrera på svenska gator. Vilket han menar genomförs under polisbeskydd. De specifika grupperna som det mest troligt handlar om är PKK-vänliga grupper i Sverige.

Årtionden av kulturmarxistisk propaganda i svensk media och liberal massinvandringspolitik slår nu bakut för det NATO-vänliga svenska etablissemanget. Etablissemangets hat mot nationalistiska regeringar, där Ungern särskilt får klä skott för kritiken, ser ut att eventuellt stoppa ett svenskt NATO-inträde. Massinvandringsprojektet, där bland annat en mängd folkgrupper som stöttar organisationer som är i krig mot den turkiska staten, förvandlas också till en kvarnsten om halsen för det svenska NATO-vänliga etablissemanget.

Den svenska regeringen har fortfarande inte kommenterat uppgifterna från vare sig Ungern eller Turkiet, men den svenska utrikesministern Tobias Billström menade i juli att det svenska NATO-medlemskapet mer eller mindre var säkrat.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program