Koldioxid är ett gödningsmedel: ”Vi tillför mer gödsel för all växtlighet på jordklotet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Etablissemanget använder den ena skräckpropagandan efter den andra. ”Peak oil”. Surt regn. Ozonhålet. Och idag klimatet. Men det enda som är sant gällande människans förbränning av olja är att den ökar koldioxidhalten i luften. Och vad innebär det?
– Det innebär att vi tillför mer gödsel för all växtlighet på jordklotet. Det är ett gödningsmedel. Det är en bristvara i vår atmosfär, säger Hans Jelbring, doktor i klimatologi, i Swebbtv.

Det är i det senaste avsnittet av Swebbtv Vetenskap som Hans Jelbring, doktor i klimatologi, bland annat diskuterar klimatet.

Jelbring är mycket skeptisk till de så kallade klimatmodellerna.

– Det finns modeller, och de är inte värda namnet modeller, säger han i Swebbtv. Man kallar det scenarier. Ungefär som man försöker ha scenarier för börsens utveckling, och de är inte heller värda speciellt mycket, vilket människor som spelar på börsen kan intyga. IPCC, FN:s klimatpanel, använder ju ordet scenarier. För använder man ordet modell så krävs det att man kan prediktera nånting som kommer att hända, och det kan man inte när det gäller klimatet.

”Modellerna” är alltså så dåliga att de inte kan förutsäga klimatet.

Begreppet klimat innebär att man ser vädrets sammanlagda inverkan under 30 år. För att få ett hopp om verifiering måste man alltså vänta så länge. Men så fort det kommer en extra varm dag, dundrar media ut sina skräckrubriker.

– Det är fullständigt löjligt, säger Hans Jelbring.

Vad är det som styr de stora förändringarna i klimatet? Det är väldigt komplext. Men Hans Jelbring hänvisar till rörelser i våra grannplaneters atmosfärer.

Enligt Jelbring har IPCC bara mandat att undersöka hur människan påverkar klimatet.

– Det är ju ingen vetenskaplig uppgift. Vetenskapen ska ju ta hand om alla fakta. Så vad jag pratar om nu är ju fakta som IPCC bannlyser. De tar över huvud taget inte upp och granskar inte vetenskapliga artiklar som handlar om atmosfärssfenomen på andra planeter i vårt solsystem.

– Etablissemanget tänker inte acceptera nånting där man blandar in planetär dynamik i det här med klimatvariationer.

Klimatet är inte något stabilt, utan det handlar om ständiga rörelser.

”Peak oil” var något som tidigare påstods vara en stor fara för människan. Att oljan skulle ta slut. Men det är det ingen som pratar om längre, eftersom det inte stämmer. Det blev också helt tyst om ”surt regn” från England. Man pratar inte heller om ozonhålet.

– Så man undrar vilka ekonomiska och politiska krafter som styr den här skrämselpropagandan, som bara upprepas i nya former?, påpekar Hans Jelbring.

– Det man kan visa gällande människan oljeförbränning är att den ökar koldioxidhalten i luften. Det är sant. Det innebär att vi tillför mer gödsel för all växtlighet på jordklotet. Det är ett gödningsmedel. Det är en bristvara i vår atmosfär, vilket man kan följa långt tillbaka.

Men Hans Jelbring dömer ut alla modeller som säger att det är växthusgaser som påverkar klimatet. Förutom vattenånga.

– Vattenånga är ju en växthusgas, enligt den här nomenklaturen, som är ungefär en faktor hundra gånger mer förekommande än koldioxid i vår atmosfär. Och då påstår man via IPCC att den här minimala delen koldioxid styr mängden vattenånga i atmosfär. Vilket är fullständigt…, säger han och skakar på huvudet.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program