Stoltenberg: Förbered er på ”ett långt krig” i Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Julo (public domain)

På drygt tre månader har Ukraina knappt återtagit någon mark alls från Ryssland. Men man har förlorat tiotusentals soldater. Och blodbadet ska fortsätta. Enligt Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg kommer det bli ett ”långt krig”.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, som nyligen förklarade att Ryssland gick i krig för att förhindra Natos expansion, säger nu att kriget i Ukraina kommer bli ett långt krig.

– De flesta krig varar längre än väntat när de först börjar, säger han i tyska Funke på söndagen enligt Politico. Därför måste vi förbereda oss för ett långt krig i Ukraina.

– Vi vill alla ha en snabb fred, fortsätter han. Samtidigt måste vi inse att om Zelensky och ukrainarna slutar slåss kommer deras land inte längre att existera . Om president Putin och Ryssland slutar slåss kommer vi att få fred.

Samtidigt uppmanar Nato-chefen Tyskland att öka sin försvarsutgifter tre till fyra procent, som det var under kalla kriget.

I helgen framkom nya uppgifter om Ukrainas så kallade motoffensiv. Ukraina har bara återtagit närmare 300 kvadratkilometer, av de cirka 100.000 kvadratkilometer Ryssland tagit.

Enligt ryska siffror har Ukraina förlorat 71.000 man sedan motoffensivens början i juni.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program