Stefan Löfvén ger socialdemokratin beröm i sitt sista tal som statsminister

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Faksimil: Socialdemokraternas Yotube-kanal

I sitt tal på socialdemokraternas partikongress pekade Stefan Löfvén ut vad Socialdemokraterna presterat historiskt. Åtta timmars arbetsdag var något som statsministern framhöll i talet som ett exempel. Han menade att Socialdemokraterna är partiet som kan bygga Sverige starkt även i framtiden.

Stefan Löfvén sade från talarpodiet att ett samhälle döms utifrån hur det behandlar sina svagaste grupper och barnen. I Sverige har samtidigt alltfler svenska barn det tufft i skolor som är mångkulturella. Flera klipp sprids där svenska ungdomar som är i minoritetsställning i olika skolor blir misshandlade, här ett exempel från Petterssons blogg. Vidare utsätts unga svenskar för alltfler brott av invandrargäng. Det uppmärksammade tortyrrånet som två svenska ungdomar utsattes för i Solna av två unga vuxna invandrare skapade till exempel mycket stor debatt förra året.

Löfvén fortsatte på temat barn, han menade att i Socialdemokraternas Sverige ska alla bar sättas i förgrunden.

– Kära vänner, det finns en helt avgörande fråga för barnen och för kommande generationer nämligen klimatet och klimatkrisen, sade statsministern under talet.

Som bevis för att det existerar en klimatkris använde Löfvén ett kraftigt oväder som dragit fram i Storbritannien under klimattoppmötet i Glasgow, som ett exempel under talet. Han menade även att andra världsledare under klimattoppmötet delat med sig av sina historier om extrem nederbörd, bränder och andra naturkatastrofer som drabbat deras länder. Klimatupplysningens Ingemar Nordin som är professor emeritus i vetenskapsteori, framställer till exempel bevis för att klimatalarmisternas påståenden om ökade bränder i Amazonas är fake news.

Löfvén gick sedan vidare med att beskriva att Socialdemokraterna vet hur man bygger landet och pratade om den nyindustrialisering han menar att regeringen arbetat för.

– Jag påstår att klimatomställningen lika stort samhällsbygge och är det några som vet hur man bygger landet, hur man bygger ett samhälle så är det vi socialdemokrater, sade statsministern till den samlade partikongressen.

Gröna jobb i så kallade klimatvänliga industrier till följd av den påstådda nyindustrialiseringen framhölls av statsministern under talet. Han menade att klimatomställningen ger jobb. Samtidigt ligger Sverige kvar i EU:s bottenligan vad gäller arbetslöshet, där bara krisande euroländer likt Grekland och Spanien har högre arbetslöshet.

Löfvén framhöll också att fler socialdemokratiska regeringar bildats i EU:s olika medlemsländer. Han framhöll till exempel Mette Frederiksens socialdemokratiska regering i Danmark. Vad han däremot utelämnade är att Danmarks socialdemokratiska regering bedriver en migrationspolitik som Löfvén flera gånger pekat ut som rasistisk, när den framhålls av svenska partier.

Löfvén gick sedan till hårt angrepp mot högerpolitik som han menar skapar arbetslöshet och misär. Han menade att högern kommer minska möjligheterna till utbildning om de får makten, vilket i sin tur kommer leda till ökad arbetslöshet. Han menade att vägen till arbete för folk går genom utbildning, något han menar Socialdemokraterna vet hur man skapar förutsättningarna för.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program