Starkt stöd för Lena Anderssons kritik mot klimatalarmismen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

På sociala medier har Lena Andersson fått starkt stöd efter att hon skrivit en ledare på SvD som raljerar med klimatalarmisternas ologiska budskap. Kritikstorm från etablissemanget har i stort uteblivit, även om många förväntar sig en sådan inom kort.

Andersson pekar ut hur den klimatalarmistiska lobbyn och systemmedia först kablade ut budskapet om att sommaren skulle bli mycket torr och varm i Sverige och att det berodde på klimatförändringarna. När sedan sommaren blev en klassisk svensk sommar som blev allt annat än varm och torr, försökte sedan systemmedia spinna på att det var extremvärme i Medelhavet istället trots att medeltemperaturen i huvudsak hållit sig på normala nivåer.

Andersson har fått starkt stöd för sin ledare på sociala medier.

– Så bra att någon sa det till slut och som ofta var det Lena Andersson som gjorde det. Precis nu är det tyst från vänstern. De snickrar förmodligen på sitt karaktärsmord på Lena. De återkommer nog. Om de inte tror de kan tiga ihjäl saken, skriver Marcus Jönsson på X (tidigare Twitter reds. anm.).

Systemmedia och den klimatalarmistiska lobbyn har under sommaren greppat efter massa olika händelser som kan kopplas till deras påstådda klimatkatastrof, en klimatkatastrof som enligt bland annat lobbyisten Greta Thunberg kommer innebära mänsklighetens undergång. Thunberg som bland annat uppmärksammades av Jack Poso för att ha raderat en tweet där hon menade att mänskligheten skulle dö ut om vi inte slutade med fossila bränslen detta år.

Klimatalarmisterna har också börjat stöta på allt mer motstånd i riksdagen. Den moderata riksdagsledamoten Jan Ericson har under många år kritiserat klimatalarmisterna. Han har bland annat kritiserat hur svenska meteorologer försöker använda väderkartor som ska frammana bilder av extremvärme, när det egentligen handlar om normal sommartemperatur. I en tweet har han pekat på att spansk statlig television använder helt andra färger på väderkartorna för att beskriva värmeskillnaderna, jämfört med till exempel TV4 som använder färger där det ser ut som om Medelhavsregionen är täckt av lava.

– Nu bekräftat. Min tidigare tweet var korrekt. V: från statliga spanska tv-kanalen rtve i torsdags kväll. H: från Tv4 samma kväll. (Spanjorernas karta visar dock lite väl låg temperatur i södra Sverige). Slutsats kvarstår. Subtil hjärntvätt av svenska folket pågår, skrev Ericson på X.

Även den politiska vilden i riksdagen Elsa Widding, som tidigare var riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, har blivit känd för sitt motstånd mot den klimatalarmistiska lobbyn som har riksdagen i sitt grepp.

Vad responsen från systemmedia och klimatlobbyn blir på Anderssons ledartext återstår att se, men det sedvanliga är att svartmåla personer som vågar ha en avvikande åsikt från den pseudoreligiösa domedagsretoriken som klimatalarmisterna använder sig av. En ur etablissemanget som valt att gå till angrepp mot Andersson är den kontroversiella journalisten Magda Gad. Hon kallar bland annat Andersson för ”Otroligt äcklig människa” och kräver även att hela redaktionen på SvD ska avgå på X. Under det senaste dygnet har Gad varit extremt fokuserad på Andersson.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program