Biståndsministern ryter ifrån mot islamiststyret i Afghanistan

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil riksdagens webbtv

Biståndsminister Johan Forssell ryter ifrån mot Afghanistans talibanstyre. Detta efter att regimen har krävt en ursäkt från Sverige avseende koranbränningarna som genomförts i landet.

Biståndsministern menar i en tweet att det är absurt att talibanregimen förväntar sig en ursäkt från svensk sida.

– Hela idén om att Sverige skulle be om ursäkt till talibanregimen, är så absurd att man tar sig för pannan. Talibanerna borde bry sig mindre om vad som sker i Sverige och mer om att börja hjälpa sin egen befolkning, skriver Forssell på X (tidigare Twitter reds.anm.).

Den svenska regeringen har däremot tidigare visat sig mycket välvilligt inställda till islamistiska regimer gällande koranbränningarna i Sverige. Regeringen har gått så långt att man sagt sig vara beredd att se över ordningslagen för att kunna kringgå grundlagens skydd avseende yttrandefrihet och stoppa möjligheterna till koranbränningar. Detta för att tillmötesgå krav från andra islamistiska regimer och islamistiska företrädare i Sverige.

Sverigedemokratiska företrädare har däremot markerat mot detta och sagt att man kommer att rösta emot sådana förändringar. Risken för att frågan framkallar en regeringskris är också överhängande då det är en fråga som är viktigt för Sverigedemokrater att utöva inflytande över. Bland annat har Nima Gholam Ali Pour uttalat sig emot detta på sin Youtube-kanal, något Swebbtv Nyheter rapporterat om tidigare. Även riksdagsledamoten Rashid Farivar har markerat på X och Richard Jomshof har bedrivit en långvarig kamp mot regeringens undfallenhet.

Den svenska utrikesministern Tobias Billström har tidigare uttalat sig på regeringens hemsida där det framgår att regeringen tar avstånd från och fördömmer koranbränningarna. Han lovordade också den muslimska invandringen till Sverige i uttalandet.

Om biståndsminister Forssells uttalande är en brytning med den tidigare undfallande strategin regeringen och i synnerhet utrikesministern uppvisat mot den muslimska världen återstår att se.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program