Springare: Polisen styrs av politisk korrekthet – och nu flyr man från islamister

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Svensk polis är ofattbar naiv och verkar inte förstå vilka krafter som är i rörelse i Sverige. Det förklarar ex-polisen Peter Springare i en ny intervju med Swebbtv. En vildsint folkmassa som ropar islamistiska slagord, hoppar på, slår sönder, eldar upp och stjäl polisbilar kan utan problem jaga svensk polis på flykt i dagens Sverige.
– Polisen är en ångestfylld organisation som rättar sig efter politiskt korrekta frågor.

Svensk polisledning försökte skylla kravallerna under påskhelgen på gängkrimininella.

Men det stämmer inte, klargör Peter Springare i Swebbtv.

– Det är inte alls vad det handlar om. Det visar bara på en tondövhet. Det här handlar om hur polisens kulissbygge totalt har rämnat och fallerat. De här våldskapitalmanifestationerna har fullständigt dragit ner byxorna på svenska staten och svensk polis. Man klarar inte av att säkra tryggheten på gator och torg, säger han och fortsätter:

– Man har inte kapacitet att gripa förövarna. Våldet bara eskalerar. Trots att polisen fått mer resurser och verktyg, minskar antalet brott man klarar upp.

Enligt Springare klarar polisen inte ens av att säkra demokratin och rättsordningen.

– Och det är väl det allra viktigaste. Där får svensk polis inte backa en millimeter under sådana här händelser. Bokstavligen. Det går inte. Men man har totalt misslyckats. Det står folk och hoppar och skriker på polisbilar och ropar islamistiska slagord. Bränner polisbilar på löpande band. Snor polisbilar och kör omkring med dem. Stjäl polisens utrustning. Samtidigt får de polisen att retirera och att springa därifrån. Det är katastrofalt, säger han.

När Peter Springare själv jobbade som polis fick han personligen höra hur islamister hotade med att ta över Sverige. Att det bara är en tidsfråga innan det sker.

– Det här handlar inte om personen som åker omkring och bränner koranen. Utan det handlar om att manifestera våldskapital, som till viss del är krigsinspirerat. Det är en förevändning för att ge sig på staten och ytterst polisen.

Polisens strategi att ”prata” och föra ”dialog” med motparten fungerar uppenbarligen inte alls, förklarar Peter Springare. De som är villiga att prata med polisen är personer och organisationer som redan tar avstånd från våld och som uttrycker sig på andra sätt.

Av Springares redogörelse att döma verkar svensk polisen inte riktigt leva i verkligheten.

Så vad är det polisen inte förstår?

– Man borde ha förstått vilka krafter som är i rörelse, säger han.

Men polismyndigheten är politiserad och styrs av politisk korrekthet.

– Polisen är en ångestfylld organisation. Det fungerar inte när det bränner till. Då dras byxorna ner och alla tillkortakommanden avslöjas. Man rättar sig efter politiskt korrekta sakfrågor. Rekryteringen av chefer och organisationsstrukturer bedrivs utifrån politiskt korrekta samhällsfrågor. Det är det som tagit över. Jämställdhetsfrågor, mångfaldsfrågor, HBTQ-närvaro, HBTQ-certifiering, värdegrundsplaner etc. Detta förskjuter fokus från det egentliga uppdraget.

– Rikspolischefen och hans närmaste chefer måste ta sitt pick och pack och gå från verksamheten omedelbart, säger Peter Springare med anledning av korankravallerna i påsk.

Enligt Springare är polisens rekrytering också ett stort problem. Den är lättlynt och målar upp en romantiserad bild av polisyrket, i stället för att skildra dagens Sverige så som det är.

Och Peter Springare är ”helt övertygad” om att Sverige kommer få se ännu värre kravaller.

– Jag tror att det här bara är början, om polisen inte rustar upp mentalt och organisatoriskt och får ett helt annat ledarskap. Det här kommer eskalera. Jag bävar inför sommaren. Då tror jag det kommer ske fler liknande händelser, och det är inget att se fram emot.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program