Sossarna lämnar Twitter: Vi finns i trappuppgångar i stället

Socialdemokraterna väljer nu att lämna den extremt inflytelserika mikrobloggen Twitter. Man tycker inte det är en ”produktiv” plattform, säger partiet till Expressen.

Det är Socialdemokraterna som nu meddelar att man lämnar Twitter, trots att det snart är riksdagsval och trots att man har 113.000 följare.

Kontot har funnits i hela 15 år, sedan 2007.

Beskedet kommer strax efter att miljardären och Teslagrundaren Elon Musk köpt tjänsten för att, enligt egen utsago, främja yttrandefrihet.

”Detta konto är inte längre aktivt. Vi finns istället på gator och torg, för samtal på arbetsplatser och i trappuppgångar när vi knackar dörr. Du hittar oss även på Facebook, Instagram och YouTube”, står det på partiets officiella Twitter-konto.

Men är det verkligen sant?

Ja, enligt Expressen har partiet bekräftat inlägget.

– I just den här kanalen så är det samtalsklimatet som vi inte tycker är produktivt, säger partiets presstalesman Johannes Svensson till tidningen.

Socialdemokraternas farväl var inte direkt väntat. Twitter är nämligen så inflytelserikt i den allmänna debatten i världen att Elon Musk tidigare har jämfört tjänsten med hur stadens torg fungerade förr i tiden.

På Twitter tror flera användare att partiet inte tål ocensurerad kritik.