”Ryssland kommer krossa Ukraina – och då upphör USA:s hegemoni”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ukrainas upphaussade motoffensiv är ett misslyckande och Ryssland kommer till slut ”krossa Ukraina” tack vare sin teknologiska överlägsenhet. Och då försvinner västs hegemoni. Det säger den tidigare IMF-ekonomen David Woo i en intervju med Going Underground. Ukrainas ständiga ”självmordsuppdrag” kommer inte vinna kriget.

Det är i en intervju med Going Underground som den tidigare IMF-ekonomen David Woo gör sin analys av Ukrainakriget. Han tror att Ukrainas motoffensiv, som misslyckats, kommer rinna ut i sanden de närmaste veckorna.

Samtidigt är han imponerad av den ryska militären. Enligt Woo är det teknologin som kommer avgöra det här kriget, och där är Ryssland överlägset. Denna slutsats stämmer överens med vad den amerikanska militäranalytikern Douglas Macgregor tidigare sagt.

– Det här handlar inte om att jag är för Ryssland eller för Ukraina, påpekar David Woo. Jag är bara en objektiv betraktare som tittar på slagfältet. Ryssarna lär sig hela tiden av sina misstag. Titta på utvecklingen av vapen.

– Den ryska militära teknologin har i princip genomgått en revolution var tredje månad. Ryssarna har nu vapen som de inte hade för 18 månader sedan, för de existerade inte för 18 månader sedan. Detta är för mig det mest imponerande.

Samtidigt kommer väst ingenstans, hävdar han vidare.

– Medan väst går omkring i samma cirkel blir Ryssland bättre och bättre. Detta krig kommer i slutändan vinnas av teknologi. Jag vet. Ukrainarna är bra på att slåss, de är orädda, de är patriotiska, de tar sig an dessa självmordsuppdrag. Men i slutändan kommer teknologi vinna.

Så varför fortsätter kriget? Kanske för att om Ukraina officiellt förlorar, kommer USA:s världsherravälde vara över.

– Ryssland kommer i princip att krossa dem. Om Ryssland krossar Ukraina, kommer USA:s hegemoni, så som vi känner den, vara över, säger David Woo i Going Underground.

Han är framhäver också de förödande konsekvenser som proxykriget i Ukraina fått för Europa, som inte längre har tillgång till billig energi från Ryssland.

– Folk måste fatta, att det finns inget Europa utan Tyskland, och Tyskland är en tillverkningsekonomi. En tillverkningsekonomi är i princip en energiintensiv industri, säger han. Tyskland rammas redan på alla möjliga sidor och nu har kriget utdelat, vill jag hävda, ett dödligt slag mot den tyska ekonomin.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program