Seymour Hersh svartmålas – anklagar USA för ”ett av historiens värsta terrordåd”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Skärmdump seymourhersh.substack.com

Den legendariska grävande journalisten Seymour Hersh har avslöjat att det var USA i samverkan med Norge som sprängde sönder den rysk-europeiska energiinfrastrukturen Nord Stream. Nu kallas den amerikanska journalistlegenden för ”senil”.

Seymour Hershs avslöjande att det var Bidenadmininstrationen som bombade sönder Nord Stream i september förra året har kusligt tystats ned i etablerade medier.

Men det är inte helt tyst. Hersh baktalas.

I Bonniertidningen Expressen påstås det redan i rubriken att Seymour Hersh, en av världens mest framstående journalister, ”är senil”.

Först hade man satt rubriken ”USA anklagas för Nord Stream-explosionerna”. Sedan har den ändrats till ”Vilka sprängde Nord Stream? Nya utspelet – ’är senil'”.

Hersh är ”senil och korrumperad”, enligt ett citat som lyfts fram i artikeln.

Tidningen framhäver även ett uttalande om att Hersh ”har tappat det under de senaste 20 åren”.

Fokus ligger på ”kritiken” mot Seymour Hersh. Han är helt enkelt inte pålitlig.

Seymour Hershs scoop undermineras också som ett inlägg på en ”blogg”, trots att det är en lång och detaljerad, grävande artikel.

Den brittiska journalisten Afshin Rattansi har en förklaring till medias reaktion.

– De måste förneka detta, och de måste försöka smutskasta Seymour Hersh, säger Rattansi i en intervju med RT. Eftersom det han säger är att Bidenadmininstrationen har gjort sig skyldig till en av de värsta miljö- och geopolitiska terrorattackerna i historien. Den är på samma skala som 11 september-attackerna eller ännu värre.

– Var är de gröna rörelserna?, fortsätter han. Greenpeace sa att de skulle undersöka den miljömässiga inverkan som Nord Stream-attacken haft. Vart har allt detta tagit vägen? För det var uppenbarligen den värsta metanläckan någonsin.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program