Folkrättsprofessorn: Bombningen av Nord Stream utgör ”flertal brott mot internationell rätt och FN-stadgan”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Alfred de Zayas, professor i folkrätt, skriver nu på Twitter att ”USA:s sprängning av Nord Stream innefattar ett flertal brott mot internationell rätt och FN-stadgan”.

Det är den kubansk-amerikanska folkrättsjuristen Alfred de Zayas, utbildad vid Harvard och tidigare anställd vid FN, som nu fördömer attacken mot Nord Stream i september förra året.

Tidigare i veckan avslöjade den grävande journalisten Seymour Hersh att det var USA som sprängde sönder gasledningarna.

Detta i en hemlig operation som man hoppades aldrig skulle avslöjas.

”USA:s sprängning av Nord Stream innefattar ett flertal brott mot internationell rätt och FN-stadgan, och utgör en krigshandling mot Tyskland och Ryssland, samt brottet ecocide. Ingen kan ställa USA inför ICC”, skriver han på Twitter.

USA står nämligen utanför Internationella Brottmålsdomstolen, ICC.

”Edward Snowdens avslöjanden 2013 förnekades av Vita huset och CIA – även om övervakningen var grundlagsstridig. Idag vet vi att Snowden berättade sanningen och att vår regering ljög. Vi har kommit så långt på utförsbacken mot orwellsk dystopi att vi accepterar det faktum att våra förtroendevalda systematiskt ljuger för oss, och känner att det på något sätt är ’patriotiskt’ att inte ifrågasätta vår regering”, fortsätter han i två andra Twitter-inlägg.

Dock tror han krafterna bakom det officiella narrativet kring händelsen – alltså att det är något sorts mysterium eller att det kanske var Ryssland som sprängde sönder sin egen gasledning – är för starkt för att Seymour Hershs avslöjande ska kunna ha någon större påverkan.

Alfred de Zayas inlägg:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program