SD vek sig för den ”nyliberala” diktaturen – nu är alla partier likadana

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Makteliten i väst har lyckats likrikta nästan varenda politiskt parti till att bli ”nyliberalt”. Partier som avviker, blir direkt ”förföljda”, säger Lars Bern i Swebbtvs Omvärldsanalys.

Valet i Ryssland och andra länder som inte dansar efter västmakternas pipa kritiseras snabbt som odemokratiska.

Men hur är det egentligen i Sverige?

– Vår demokrati leder ju fram till partier och framför allt politiker som folk ifrågasätter väldigt starkt, påpekar Mikael Willgert i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys.

Enligt Lars Bern beror detta på att västvärlden har likriktats i en riktning, den så kallat nyliberala.

Alla partier är mer eller mindre likadana. Och nu har ju till och med Vänsterpartiet blivit för vapenexport till USA:s proxykrig.

– Västvärlden har ju haft ett demokratiskt system där vi kunnat välja mellan höger och vänster. Det har varit en stor palett med stor valfrihet, säger Lars Bern. Men nu har nyliberalerna tagit över, så varenda parti är nyliberalt. Det är ju det som utmärker nästan varenda västland.

– Och sen dyker det då upp politiska rörelser som inte är nyliberala och de blir ju förföljda till varje pris. Och hatade. Eftersom nyliberalerna behärskar medierna så blir de ju uthängda i etablissemangets propagandamedier.

I Sveriges riksdag finns det en riktig politisk vilde: Elsa Widding. Alltså en av 349 riksdagsledamöter.

– Tänk tanken att det fanns tio till som faktiskt tänkte själva och agerade i riksdagen. För hon har ju verkligen agerat, säger Mikael Willgert.

Enligt Bern är Widding ”den enda oppositionen” i Sverige.

– Sverigedemokraterna har ju lagt sig för att bli accepterade, påpekar Lars Bern. Det är förskräckligt. SD var ju ett tag ett alternativ som ifrågasatte nyliberalismen men det är de inte längre. De har vikt sig i den ena frågan efter den andra. I dag ställer Sverigedemokraterna upp nästan mangrant på nyliberalismen. Därmed har vi ingen valfrihet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program